Äntligen öppnar den sista delen av Helio Stockholm City genom att vi öppnar Restaurang Ruben på Malmskillnadsgatan 29 som kommer vara öppet luncher och kvällar. Bokar bord gör du på restaurangruben.se. Hela pressmeddelandet här under.

Nyöppning: Restaurang Ruben förlänger krogstråket på Malmskillnadsgatan med ny storsatsning  

I maj slår krögarduon Ruben Blomdahl och Douglas Fagerman upp portarna till sitt andra gemensamma projekt, Restaurang Ruben. Krogen blir en gastronomisk smältdegel med inspiration från olika kapitel av Rubens och Douglas långa karriärer som tagit dem till både VM- & OS-guld och resor mellan fem kontinenter. Matfilosofin bakom Restaurang Ruben är just kulturkrockarna från deras resor. Menyn bjuder på en smakrik resa som hittar inspiration från Italien, Asien, det nordiska köket och Afrika.

– Vi tycker att det saknas en kvarterskrog i Stockholm City och vill skapa en matdestination med brokighet i både på tallriken och typ av gäster. Den röda tråden blir lekfullhet, stora smaker och en plats där du känner dig som hemma.  Det ska vara en tillgänglig plats för ett glas vin innan bion, middag med svärmor eller fira födelsedagen med kompisgänget, säger Ruben Blomdahl

Meriterat lag I kök och matsal

Till öppningen i maj så finns förutom Ruben och Douglas, en drömuppställning på plats med restaurangchef Sarah Karlsson, nyligen hemflyttad från Brasserie Astoria i Singapore, kökscheferna Joel Sundqvist som senast kommer från grytorna på Fotografiska, Emmer & Bleck samt Thorbjörn Liljemark som senast kommer från Kasten och Allegrine. 

Vinlistan och menyerna kommer att rotera efter både humör i köket och tid på året, där vissa rätter bara kommer att överleva ett par timmar i taget på griffeltavlan. För att hylla spontaniteten är alltid hälften av platserna obokningsbara för att alltid ha möjligheten att gå förbi när andan faller på. Ruben är öppet för lunch och middag, 7 dagar i veckan.

Interiör med personlighet

Med öppningen blir Ruben ytterligare en pusselbit i krogstråket från Brunkebergstorg och ned på Jakobsbergsgatan. Bakom interiören ligger de prisbelönta arkitekterna CJ Studio som har haft uppdraget att skapa ett välkomnande vardagsrum som kontrast till  den omgivande sextiotalsarkitekturen. Väggkonst, keramik, muralmålningarna och grafiska designen är skapade av formgivaren och nyutkomna författaren Emeli Mårtensson (“Lipari”, Forum Förlag). Ruben kommer att ha ca 70 platser i matsalen och 24 platser i ett Chambre Separée och ligger på Malmskillnadsgatan 29. Namnet Ruben kommer kort och gott från ena delen av krögarduon, Ruben Blomdahl.

Restaurang Ruben öppnar 29 maj.

More Community News

Call us +46 8 522 232 00 Mailinfo@helio.se