Vi vill tipsa om en ny podcast som nyligen släpptes av två av våra medlemmar på Helio och snabbt tog sig in på Spotify och Podcasters topplistor. Vi satte oss ner med Barakat och Vandad för ett samtal om poddande och känslor. 

Vad är inga ord för känslor? 
Inga ord för känslor är en samtalspodd som utforskar maskulinitet, känslor, relationer och vår omvärld. Såna samtal man har när ingen annan lyssnar. Vi pratar öppet och sårbart om uppbrott, nedstämdhet och svåra känslor som vi upplever. 

Varför startade ni podden? 
Vi båda gick genom svåra saker förra året och valde först tystnadens trygghet. Det funkade sådär. Så småningom började vi prata med varandra och fann tröst och styrka i det. 10 000 timmar senare blev det till en podd. Och på kuppen fördjupade vi även vår vänskap som fick fler lager. 

Varför behövs er podd?

Vi själva saknade ord för de känslor vi upplevde. Känslor som sorg och skam. När du inte pratar om svåra saker med andra så blir du väldigt ensam i det. Vi ser att många människor, framförallt män, i vår omgivning brottas med att komma i kontakt med sina känslor och namnge sina upplevelser. Det gör livet svårare. När du vågar stanna kvar även i svåra känslor blir livet rikare och mer meningsfullt. 

Vilka är ni som skapat podden? 

Barakat Ghebrehawariat: Jag är statsvetare och arbetar med att utbilda och föreläsa i frågor som rör rasism, diskriminering och mångfald. Jag är även författare till boken ”Får man säga svart?” som gavs ut på Natur & Kultur förra året.

Vandad Assadi: Jag är psykolog med många års erfarenhet från barn- och ungdomspsykiatrin. Jag är även medgrundare till den nationella organisationen Löparakademin. Vi arbetar med frågor som rör jämlik hälsa och inkludering för barn och unga i socioekonomiskt utsatta områden runt om i Sverige. 

På vilken Helio-anläggning hittar man er?

Vi båda sitter mest på Helio Rymden i Slussen. Det är en ljus och underbar plats för möten och kreativt arbete. Vi är även väldigt förtjusta i Helio Sundbyberg <3

Podden hittar ni här: Spotifyopen.spotify.com/show/1AsL7QCXfbXDanZi3B97ve?si=87yuZ4Y9SQeceVbMjoYe7gPodcasterpodcasts.apple.com/se/podcast/inga-ord-f%25C3%25B6r-k%25C3%25A4nslor/id1739126509

Instagram: @ingaordpodden

More Community News

Call us +46 8 522 232 00 Mailinfo@helio.se