Konferensrum & Möten

Kan jag hyra rum utan att vara medlem?

Självklart! Vi har över 100 mötesrum och eventlokaler som du kan boka per timme, dag eller en vecka om det behövs. Alla våra större rum hittar du här, och dessutom har vi flera samtalsrum för 2-4 personer att hyra per timme.

Kan jag komma på visning?

Ja, vi älskar att visa vår ställen! Enklast är att skicka ett email till info@helio.se så kan vi prata vidare där. Eller är det en vardag så finns vi oftast på chatten nere till höger.

Vad är det för avbokningsregler på stora mötesrum?

Du kan gratis avboka mötet fram till 4 veckor innan bokningen, därefter tar vi en avgift för avbokning.

Kan jag beställa mat till mötet?

Ja, vi jobbar med några av Stockholms skickligaste bagare och kockar och kan ordna det mest från nybakade croissanter, till färskpressade juicer, lunch eller en hel middag med vinpaket. 

Kan jag ha mitt hybrid-möte hos er?

Självklart, vi har många rum i Stockholm och Malmö med den senaste videokonferenstekniken från BOSE och Genelec. Dessutom finns det rum till de mötena som har extra höga teknikkrav, såsom dubbla kameror, avancerande mikrofoner för publiken och inspelningsmöjligheter.

Medlemskap & Kontor

Hur fungerar coworking på Helio?

Hos oss blir du medlem på något av våra ställen, och de olika medlemskapen kan du läsa mer om här. I medlemskapet ingår arbetsplats, WiFi, kaffe, våra community managers som löser det mesta och events och nätverksträffar med våra hundratals andra medlemmar.

Var finns era olika ställen?

En uppdaterad lista över våra olika ställen kan du hitta på den här länken.

Vad är det för uppsägningstid på medlemskap?

Vi har 3 kalendermånaders uppsägningstid på våra medlemskap.

Hur fungerar det om jag behöver prata i telefon?

Det finns telefonrum på alla våra ställen där du kan gå in och prata. Pratar du flera timmar om dagen rekommenderar vi att du blir studiomedlem för att det ska fungera smidigast för dig.

Kan jag skriva mitt företag hos er?

Självklart. Vi tar hand om både post och besökare åt dig.

Hur blir jag medlem?

Det enklaste är att skicka ett email till info@helio.se med vilket medlemskap du är intresserad av, och vilket ställe så får du komma på visning. Längst ned på sidan hittar du också chatt och telefonnummer till oss.

Hur betalar jag för mitt medlemskap?

Du betalar på faktura eller med kort om du tycker det är smidigare.

Vilka andra företag sitter hos på Helio?

På Helio älskar vi olikheter och tror att idéer skapas när vi krockar människor, branscher och idéer. Vårt community består idag av affärsänglar, jurister, startups, filmskapare & entreprenörer där alla värderar ett öppet klimat och en tro på att arbeta tillsammans. Våra medlemmar varierar med stadsdel, där tex Hötorget har fler techföretag och investerare, medan Hornstull har mer kreativa yrken och kommunikatörer. Du kan läsa intervjuer med några av våra medlemmar här.

Måste jag vara med på medlemsevent?

Nej, det är helt frivilligt att vara med. Däremot tror vi att Helio fungerar bäst för de som tror på samarbete och öppenhet, och att du får ut mest av ditt medlemskap då.

Vad ingår i ett medlemskap?

Det mesta ingår i ett medlemskap, men för att få en fullständig lista är det enklaste att klicka in på varje medlemskap på denna sida och läsa mer.

Kan jag sitta på flera av era ställen?

Du väljer ett av våra ställen som ”hemma”, men kan också gästa de andra ställena utan kostnad. Kontakta din community manager, så löser hen ett dagspass till dig på ett av våra andra ställen.

Kan jag lämna min dator när jag går på lunch?

Vi har kontroll på alla som rör sig in och ut ur lokalerna på Helio så att du ska kunna känna dig säker, men vi rekommenderar att ta värdesaker med dig om du är borta en längre stund ändå. Vi rekommenderar generellt att aldrig jobba 100% lokalt på din dator så att inga filer försvinner om det trots allt skulle hända något.

Kan jag ta emot besökare som medlem?

Absolut. Vi tar emot dina besökare, ordnar kaffe och skickar ett meddelande i Helio-appen när dina besök väntar.

Finns det duschar och omklädningsrum?

På de flesta av våra ställen finns det möjlighet till omklädning, dusch och även hyra av ett skåp. För att se en aktuell lista med ikoner om på vad som finns på respektive ställe kan du klicka här.

Vad är det för bredband/WiFi?

Vi har 1000/1000 mbit/s fiber indraget till alla våra ställen. Behöver du ännu mer kapacitet så har vi lösningar för egna nätverk.

Kan jag ta med min lunchlåda?

Självklart, lunchlådor är bra för både miljö och plånbok och hos oss kan du värma. Vi rensar kylen på fredagar dock, så ta alltid med överbliven mat och lådor hem.

Hur fungerar det med förvaring?

Du kan hyra förvaring för både stora och små saker i anslutning till kontor och lounger. Både för att kunna lämna datorn över natten, eller förvara ett par kartonger över längre tid.

Kan jag ta med min jätteskärm/pärmar/bild på min katt?

Självklart kan du det – om du har fix- eller studiomedlemskap.

Har jag alltid tillgång till kontoret?

Ja, du har egen larmkod och bricka och kan alltid komma in till kontoret.

Hur fungerar det med utskrifter?

Alla våra ställen har den senaste skrivaretekniken, och vi tar betalt självkostnadspris per utskrift som sedan faktureras per månad.

Hur bokar jag mötesrum?

Det enklast sättet att boka mötesrum är genom vår app (Helio, finns för iPhone och Android) där du kan boka mötesrum på alla våra anläggningar. Medlemmar har specialpriser på mindre mötesrum och 30% rabatt på alla större mötesrum. En översikt över våra större mötesrum hittar du här.

Hur fungerar er app?

Vår app finns för både iOS och Android, och det lättaste är att be din Community Manager om hjälp med att sätta upp allting när du är nyinflyttad. Genom appen kan du hålla koll på nyheter, chatta med din community manager och boka mötesrum.

Vad är det för medlemsevent?

Varje vecka är det frukostar, fysisk aktivitet, fika och även föreläsningar och luncher. Du kan hitta vissa av våra större event här.

Har ni dagspass på Helio?

På Helio kan du inte köpa dagspass, och det gör vi för att skapa ett bra community där alla medlemmar känner varandra. Vi vill också skapa trygghet så att du känner igen alla andra medlemmar, och det inte är nya ansikten i våra lounger från dag till dag. Om du är nyfiken på att bli medlem ”på riktigt”, så ordnar vi mer än gärna en visning och att du kan test-jobba hos oss.

Vem har designat era kontor?

Vi tror att varje hus har sin egen karaktär och själ, och vi ritar varje Helio för att det ska ge dig en unik upplevelse. Varje Helio kommer därför att se lite annorlunda ut och vara ritade med olika arkitektkontor. Som exempel är Helio Malmö ritat med Note Design Studio, Slussen och Sundbyberg med KAKA Arkitekter, GT30 med Koncept Stockholm och Klarakvarteren med CJ Studio.

Ingår det kaffe och te i medlemskapet?

Ja, vi är stolta partners med Lykke Kaffegårdar som gör att du kan dricka ekologiskt kaffe som ger kaffebönder bättre betalt och gör att moder jord mår lite bättre.

Kan jag provjobba hos er?

Självklart! Bästa sättet att känna om Helio är ett kontor för dig är att testa det på riktigt. Hör av dig till info@helio.se så bokar vi in dig!

Event & Fest

Kan jag ha ett event hos er?

Självklart kan du det! Vi har haft hundratals event, lanseringsfester, modevisningar och grillpartyn i några av våra unika lokaler. Hör gärna av dig på info@helio.se så kan vi börja bolla idéer tillsammans.

Kan vi ta med egen alkohol eller mat på ett event?

Nej, alla våra ställen har serveringstillstånd och du kan inte ta med dig egen dryck. Om ni har en specifik dryckesleverantör som vill leverera till er fest, få ni däremot gärna ta kontakt med oss så brukar vi kunna lösa detta.

Generella frågor

Finns det parkering?

På de flesta av våra ställen finns det parkering. Hur du kommer till varje plats finns listat på varje enskilt ställe sida.

Är era ställen handikappanpassade?

Ja, alla våra ställen går bra att ta sig till med rullstol utom Slottsbacken som är en fasitghet från 1600-talet. Hör gärna av dig innan du kommer, så kan vi dubbelkolla eventuella mått i hiss och liknande. 

Kan jag ta med min hund till kontoret?

Självklart, på Helio älskar vi hundar! Du kan ta med hund på alla Helio utom Hötorget. För att det ska bli för alla medlemmar är det viktigt att hunden fungerar tillsammans med andra människor och att du tar fullt ansvar för den.

Kan jag boka Helio för ett fotografering eller filminspelning?

Självklart kan du det, vi har haft både modefotograferingar och varit med i flera olika Netflix-serier, så maila oss på info@helio.se så pratar vi vidare om var du vill vara!

Call us +46 8 522 232 00 Mailinfo@helio.se