Vår filosofi på Helio är att krocka människor, idéer och branscher för att se vad som händer (oftast magi i någon form). Vi satte oss ner tillsammans med Ida Kugelberg på Helio GT30 och ett gäng frösnurror från The Bakery (Idas absoluta favorit), för att prata om just krockar. Ida är Head of Community på Helio GT30 och gör detta precis och exakt varenda dag! Ida bor tillsammans med sin man och två barn på Storholmen, och är nog den enda på Helio som tar egen båt (alternativt vandrar över isen) för att komma till jobbet varje dag. Många skulle vilja påstå att huset inte skulle vara detsamma utan Ida på plats. Vi håller helt klart med.

Ida Kugelberg! Vad ville du bli när du var liten?

Fotograf eller akutsköterska!

Vilken är den vanligaste meningen du säger varje dag på jobbet?

Vi har fyra sorters medlemskap, Flex, Fix, Studio och Drop-in!

Vad har varit ditt absolut konstigaste/udda jobb?

Jag har fotat kungen och drottningen! Sen har jag varit regissör. Jag har även castat ett motorcykelgäng till en TV-serie. Jag åkte ner till en klubblokal i någon ödslig hamn, själv, till deras klubbhus. Det var en lång process att till slut få träffa ledaren, ”Djuret” som han kallades. Det kändes lite som att vara med i ett avsnitt av Narcos eller Sons of Anarchy kan jag säga. Men jag fick mitt motorcykelgäng!

Innan du började jobba på Helio arbetade du med röster, berätta mer!

Jag jobbade som voice over agent med röstcasting i tio år, vilket innebär att jag tog fram röster till radio och tv-reklam.

Kan du name-droppa några röster du har castat och kul projekt du har jobbat med?

Åh, så många att välja mellan! Men t.ex. Michael Persbrandt, Ewa Röse och Reuben Sallmander, i projekt som Gillette, L’Oréal, Pampers och varenda nedrans bilmärke på marknaden!

Helio strävar efter att alla medlemmar ska älska måndagsmorgnar. Så berätta, vad gör du en vanlig måndagsmorgon på Helio?

Jag hoppar på min lilla plåtbåt och gasar in till fastlandet, väl framme på GT30 ser jag till att dagens aktivitet är skyltad i front desk. På just måndagar är det yoga! Sedan kramar jag alla mina kollegor, gör en stor kopp te och sätter igång med dagens skörd av arbete. Det absolut bästa med måndagar är att ingen måndag är den andra måndagen lik här.

Du arbetar väldigt nära våra medlemmar och kanske är den som känner dom allra bäst, vad skulle du säga är det roligaste med ditt jobb?

Det roligaste är alla de här små micro-mötena som sker, när man kan knyta kontakter mellan människor. Jag får så enormt mycket energi av alla medlemmar som sitter hos oss! Det bästa jag vet är att se när medlemmar börjar lära känna varandra, både på ett privat och professionellt plan, det är mäktigt!

Det här med att krascha medlemmar och branscher med varandra är lite av din superkraft. Kan du berätta om ett av de roligaste samarbeten du varit med om att krocka?

Jag kan berätta om det absolut snabbaste krocken! Vår medlem Mårten Björk hann vara här i cirka två timmar innan jag kopplade ihop honom med ett annat företag, och de hade möte på direkten. En annan kul krock var när Ola Ringdahl, (som för övrigt är  en grym speaker!), frågade om jag kände en kompetent ljudkille till ett projekt. Då satte jag ihop honom med vår egen Elliot! Det finns en uppsjö av krockar att välja mellan, allt från rättslig hjälp till kul kreativa samarbeten medlemmarna emellan! Det är en sån härlig blandning av företag som sitter i huset så alla kan ta hjälp av varandra och tillsammans har vi ett enormt strakt kontaktnät.

Vad tycker du är de bästa egenskaperna på GT30?

Våra kollegor och medlemmar! Utan innehållet, som våra medlemmar står för, är vi ingenting. Tillsammans är vi allt! Det är kombinationen av Helio som koncept och medlemmarna som själ som gör verksamheten så spännande.

Varje onsdag håller du i medlemsfrukostar, vad kan man förvänta sig om man beslutar sig för att dyka upp?

Åh! Jag skulle säga, att bli förvånad! Varje tillfälle är det en av våra företag som håller i taktpinnen och berättar om sin historia, sin väg och deras verksamhet. Det är underbart intressant att få lyssna på någon som brinner och har ett strakt engagemang i något, vad det än är. Det i kombination med medlemmarna som lyssnar och adderar med deras historier, det gör det så jäkla spännande. Det som uppstår där är hela essensen av vad vi sysslar med här på Helio.

Ifall du fick öppna en ny Helio-anläggning vart som helst i världen, vart skulle den ligga, ute på din ö?

Ja! I slottet på Storholmen!

Och slutligen, Ida, vem har bäst röst av medlemmarna och personalen på GT30?

Robbie på Opticom! Han har en underbar australiensisk röst. Av personalen är det helt klart Molly Bergman som har en förmåga att prata väldigt snabbt men samtidigt tydligt och låta väldigt lugnt. Det är väldigt efterfrågat i branschen! Faktum är att jag redan skickat iväg en hel drös medlemmar att göra röstprover!

Tack Ida!

Om ni nu är sugna på att veta mer om Ida så hälsar hon att ni är mer än välkomna över på en av hennes medlemsfrukostar som hålls på Helio GT30 varje onsdag! Om du vill hänga med henne varje dag, kolla in våra medlemskap här!

Följ @heliogt30 och @wearehelio på Instagram!

More Community News

Call us +46 8 522 232 00 Mailinfo@helio.se