Här kommer fem topp-tips för att skapa en oförglömlig sommarfest för företaget i Stockholm. På Helio har vi över 20 års erfarenhet av att ordna fester och evenemang, och vi har centrala eventlokaler i Stockholm som rymmer 20 till 200 personer med olika stil och läge. Oavsett om du vill hålla företagets sommarfest på en takterrass vid Slussen, en gammal skofabrik i Hornstull eller i en 1600-talsvåning mittemot Kungliga Slottet i Gamla Stan, kan vi hjälpa dig att skapa den perfekta sommarfesten.

eventlokal södermalm innergård
Helio Hornstull är en perfekt plats för sommarfest.

Här kommer våra 5 bästa tips.

Skapa en festkommitté och en projektledare

Se till att vara ute i god tid och välj en festkommitté som ska ansvara för att ordna festen. Bestäm om det är en stor eller liten fest, och vilken stil ni vill ha på festen. Är det en formell, avslappnad eller en blandning av båda? Det är viktigt att ha en sammankallande person som kan se till att allt görs i tid, kanske med hjälp av digitala verktyg som Trello.

boka event takterrass utsikt stockholm
Yttre Rymden är en takterrass vid Slussen med utsikt över Stockholms inlopp. Läs mer här.

Sätt en tydlig budget

När du har bestämt datum och antal gäster är det dags att besluta om en budget. Tänk på att en stor budget inte alltid garanterar en bättre sommarfest, utan det handlar om att vara realistisk och hålla koll på kostnaderna från början. Ett vanligt pris för en sommarfest är cirka 800-1000 kronor per person utan dryck, beroende på ambitioner och lokal.

eventlokal festlokal hornstull stockholm södermalm
Innergården på Helio Hornstull med en renoverad skofabrik från 1890

Ha ett tema på sommarfesten

Ett tema hjälper dig att planera festen och särskiljer din sommarfest från andra fester. Det kan vara en klassiker som strandtema med mojitos, palmer och badbollar, eller ett färgtema som vitt eller silver och guld. Be dina gäster att klä sig enligt temat eller ha en hatt-tema, där alla kan rota fram en hatt som passar för tillfället. Detta skapar fantastiska bilder och bidrar till en minnesvärd kväll.

festlokal gamla stan
Flemingska Salen ligger med utsikt mot Slottet och Grand Hotel i Stockholm

Välj en lokal sommar passar bra till sommarfesten

Lokalen är en av de viktigaste faktorerna för en lyckad fest. Oavsett om det är en liten eller stor grupp, är det viktigt att välja en lokal som passar för evenemanget. Tänk på kostnaden, tillgängligheten, läget, musiken och dekorationerna. Vi på Helio har flera olika typer av lokaler i Stockholm beroende på vilken typ av sommarfest du vill ha. Vi har till exempel betongrummet Underground på Östermalm som rymmer 150 sittande, en takterrass eller en lokal med utsikt över Slottet och Grand Hotel. Här kommer en bra checklista för lokalen:


Är lokalen tillgänglig på ditt önskade datum?

Är lokalen lätt att nå med kollektivtrafik eller krävs det taxi?

Kan lokalen hjälpa till med musik och dekorationer?

Erbjuder lokalen catering eller måste du ordna det själv?

Vad är kapaciteten i lokalen?

Passar lokalen med det tema du har valt?

Skicka ut inbjudningar i god tid

Sätt datumet i god tid och skicka ut en inbjudan så att gästerna kan boka in sommarfesten i kalendern. Gör en gästlista och glöm inte de personer som är extranställda eller föräldralediga!

innergård östermalm eventlokal stockholm
Innergården på GT30 med fikonträd. Perfekt för sommarfest med en stor pergola om du vill väderskydda festen.

Sommarfesten för företaget på Helio

På Helio har vi ett brett utbud av festlokaler för alla typer av sommarfester. Vi har till exempel en takterrass vid Slussen med utsikt över vattnet, en vacker salong på Slottsbacken med utsikt över Grand Hotel och Strömmen, Flemingska Salen, som är inrymd i ett 1600-talspalats. Vi har också en ombyggd skofabrik från 1890-talet i Hornstull, med en fantastisk festlokal som har en stor lounge och bar. För dem som vill ha en fest mitt på Östermalm så kan ni boka vår prunkande innergård på Östermalm och Grev Turegatan.

När det gäller maten, rekommenderar vi att servera mingelmat och mindre rätter istället för en sittande middag. Detta skapar en mer avslappnad stämning och ger gästerna frihet att röra sig och mingla fritt. På Helio har vi prisbelönta kockar som kan skräddarsy en meny som passar just din fest.

Slutligen, lämna inte musiken åt slumpen . Musik kan göra eller bryta en fest, så var noga med att välja rätt musik som passar din feststil. Du kan välja en färdig spellista på Spotify eller anlita en DJ eller till och med live-musik. Om du vill diskutera din sommarfest med oss på Helio, kan du alltid nå oss på info@helio.se eller på 08 522 232 00 – vi svarar inom 30 minuter!More Community News

Call us +46 8 522 232 00 Mailinfo@helio.se