coworking malmö

Snart är det äntligen dags för oss att slå upp portarna i en av våra favoritstäder: Malmö! Det har varit en 18 månader lång resa där pandemin har varit en ständig följeslagare i både bygget och hur vi tänker runt hur vi kommer att använda kontoret när viruset (förhoppningsvis) är sedan länge glömt.

Du kommer att känna igen dig i mycket från våra andra ställen, men också att vi har förändrat en del i hur vi tror att kontoret kommer att användas framöver. Självklart en del mer uppenbara saker, såsom mer bås och hörna för digitala möten, fler möjligheter till hybrid-möten med ny teknik, men också i en ännu större bredd och variation i ytorna – från fokuserat arbete till sociala kaffe-möten.

Mötesrum på Helio K6 Malmö

Vi tog en pratstund med Erik Danckwardt, chefsarkitekt på Helio om hur tankarna har gått.

Erik, berätta lite mer om projektet och tankarna bakom!

– Vi har utgått från Helio-tänket att hela dagen är viktig för människorna i våra kontorshus, och inte bara fokusera på de timmar de sitter framför skärmen. Det betyder att vi jobbar med alla delar av dagen från tidig morgon till sen kväll: mat & dryck, lärande, hälsa och social gemenskap. Sedan bygger vi upp funktionerna och flödena runt det. Malmö K6 är vårt största projekt hittills med 12 500 kvadratmeter, vilket har gjort att vi har lagt ännu mer omsorg runt de gemensamma ytorna och loungerna i bottenplanet – men vi tror vi är något på spåren nu!

Vad kommer känslan vara när man kommer in?

– Om jag ska välja ett ord, så är det ombonat. Coworking är i grunden ett socialt koncept, och vi ser tydligt i tidigare projekt att det sociala förstärks av ombonade och informella miljöer. Vi har också lekt med husets insida och utsida, där fasaden är tydligt postmodernistisk, och vi har lånat in element till insidan för att knyta ihop huset. Och sedan kommer såklart vi vara på plats varje dag och sätta första känslan!

Hur ser det ut på plats just nu?

– Dammigt är den korta beskrivningen! Vi håller på med slutspurten restaurangen, gymmet, mötesrummen och podcast-studion. Det som börjar bli klart är alla kontorsrummen, så det känns skönt att äntligen kunna börja ha visningar under januari.

Om du är nyfiken på att komma på en visning så kan du läsa mer om Helio K6 Malmö här, och mer om våra olika medlemskap kan du hitta här. Vi har olika typer av medlemskap, där du både kan sitta i våra öppna lounger, eget skrivbord eller ett eget rum för 2-12 personer. Dessutom kan du boka mötesrum och eventlokaler hos oss, även om du inte är medlem i Helio. Maila oss på info@helio.se så pratar vi!

Här kan du läsa mer om konferensrum i Malmö.

More Community News

Call us +46 8 522 232 00 Mailinfo@helio.se