aysha jones helio

Träffa entreprenören, influencern och vår nya Site Manager, Aysha Jones.

Äntligen får vi ge ett ordentligt välkomnande och introduktion av Isatou Aysha Jones, ny Site Manager på Helio Kista. Tjejen med många bollar i luften och en hel del erfarenheter i ryggsäcken. Aysha är född i Gambia och flyttade till Örebro som 2 åring. Sedan 2002 har hon haft Stockholm som bas medan hon pendlat härifrån till London och Gambia på olika uppdrag inom modebranschen. Idag bor Aysha i Tensta med sina 3 barn, 14, 9 och 8 år, och driver en politisk modeblogg, är Instagram-influencer och har precis släppt sin första kokbok. 

Aysha, vad drömde du om att bli när du var liten?

Jag drömde mycket, och stort! Jag ville bli modell, caféägare, författare och fotbollsproffs. När jag gick på gymnasiet skulle jag bli psykolog men då ramlade jag in i modebranschen istället.

Berätta lite om din väg från då till idag.

Jag blev uppmärksammad för jag använde bara kvinnliga designers och hade kläder köpta ifrån butiker i Tensta. Jag arbetade som modell först med efter barnen så började jag coacha andra modeller. Fungerade som en agent och har än idag workshops, minimässor och normkritiska modelltävlingar. Idag skriver jag ”matigare” texter om politik och women’s empowerment genom min blogg. Mode och skönhet kan också vara djupt.

Och så har du precis publicerat en Västafrikansk kokbok. Vart kom den idén ifrån?

Som sagt ville jag bli författare när jag var barn, men jag hade också en dröm om att skriva en kokbok. Så jag kombinerade mitt skrivande med texter om min uppväxt i Örebro och recept ifrån Gambia och skrev en unik, antirasistisk kokbok. Texterna är kopplade till min relation till maten, om hur det var att växa upp som en svart kvinna i Sverige. Det finns ett avsnitt som heter ”Den brända köttbullens dag”. Jag blev kallad så som barn och åt därför inte köttbullar under min uppväxt. I boken har jag nu bytt ut proteinet i en traditionell gambiansk rätt till köttbullar för att sluta fred med köttbullen!

Ayshas nya kokbok.

Hur hinner du med allt?! Många av våra medlemmar är också entrepenörer och jonglerar vardagslivet med ett fullspäckat yrkesliv. Vad är ditt bästa tips?

Att skapa och vårda relationer med människor i sin närhet. Jag hade aldrig klarat av det själv. Det är viktigt att hitta de människor som tror på vad du gör och vill se dig lyckas, och hjälpa dig på vägen dit. Sen är jag duktigt på att planera också, och utnyttja min tid!

Vad är dina tankar om framtidens Helio Kista?

Jag har såklart många idéer! Men främst vill utnyttja Kistas läge för att bjuda in, inspirera och inkludera de unga entrepenörer som finns i området, Tensta och Järva. Min idé är att börja med Learn@Lunch även på denna anläggningen och använda mig av lokala restauranger och food trucks för att bjuda in till föreläsningar där även ungdomar i området kan få inspireras eller kanske själva stå på scen.

Vilket har varit ditt roligaste uppdrag, innan Helio såklart?

Svår fråga! Det var nog när jag var presskontakt under Akons konsert i Sverige 2015. Jag organiserade det mesta, utom de tekniska bitarna, och Akon hyllade mig personligen efteråt.

Vad är ditt bästa beauty-tips för morgontrötta medlemmar?

Acasia sheet mask. Den sitter liksom kvar så man kan gå runt med den. Ha några liggandes på kontoret så börjar man morgonen med en god kopp kaffe och en face mask i loungen.

Tack Aysha, och välkommen till Helio-teamet!

Om ni vill ha mer tips från Aysha så är ni välkomna att besöka Kista och vill ni sitta som medlem hos henne, kolla då in våra medlemskap i Kista här.

Photo: Katriina Mäkinen (porträtt) & privat (bok)

More Community News

Call us +46 8 522 232 00 Mailinfo@helio.se