När: 21 mars 17.00

VarHelio Kista

Vem: Medlemmar på Helio

Anmälan: martin.tallvid@helioworks.se

I samarbete med Kista Business Network kan du komma och lyssna på Anne Håkansson som har mer än 24 års forskningserfarenhet från AI-för Cyber-Physical Systems, Infrastructure and Reasoning och experimenterat på att kombinera mänskliga sinnen i AI-system (AIC-system).

De senaste åren har stora framsteg gjorts inom Artificiell Intelligens (AI) och mer avancerade tekniker har utvecklats. Detta möjliggör implementation av AI inom olika sektorer och leder till utveckling av verksamheter och smarta samhällen. Men hur ska vi se på AI – Är det nytta eller hot? Vilken betydelse har AI för samhälle och näringsliv samt vilka problem kan det medföra? Vad händer år 2020?

I denna föreläsning ger Anne sin syn på AI, styrkor, potentiella fallgropar och tillämpningsområden. Den här föreläsningen är intressant för dig oavsett om området är nytt eller om du redan känner till en del.

Under speed-nätverkandet finns fantastiska möjligheter att utöka sitt nätverk med nya kontakter, samarbeten och partners. Det är spännande att följa alla kontakter som knyts och erfarenheter som utbyts, samarbeten som inleds och affärer som uppstår mellan medlemmar i nätverket.

anne21.jpg

Anne Håkansson, docent och lektor vid ICT-skolan, KTH har över 24 års erfarenhet av forskning inom flera olika AI-områden. Anne har applicerat AI-tekniker för Cyber-Physical Systems, Infrastructure and Reasoning samt har arbetat med att kombinera mänskliga sinnen i AI-system (AIC-system).

Petra Dalunde, COO för Kista Science City AB:s projekt och testbädd Urban ICT Arena, kommer och ger oss en uppdatering på vad som hänt under det senaste året och hur projektet framskrider.


Agenda

17.00           Drop-In med fritt nätverkande och Helio bjuder på förtäring
17.30           KBN hälsar välkommen
17.40           Petra Dalunde, Projektet Urban ICT Arena, Kista Science City AB
17.55           Föreläsning – AI med Anne Håkansson, KTH
18.40           Dagens mentimeter-frågor till nätverket
18.45           Speed-Networking, ett nätverkande i organiserad form med möjlighet till flertalet nya kontakter
19.45           Frivilligt nätverkande, för de som vill prata lite mer

Varför ska du delta och vad handlar affärsnätverket om?
Affärsnätverket syftar till att föra samman alla små och medelstora företag och företagare i ICT-området Kista, nystartade såväl som mer etablerade i en community för företag och företagare att vidareutveckla sin affär. Driver du eget företag i Kista eller är du anställd och söker möjlighet att träffa och nätverka med andra företag från olika branscher, dela dina tankar, idéer och hitta vägar till nya affärsmöjligheter så är du välkommen som medlem! Vi arbetar för att vara en aktiv del av Kistas ekosystem och är bl a partner till Kista Science City AB och EIT Digital. Nätverket har nu över 300 medlemmar som möts genom bl a månatliga nätverksträffar och workshops på djupet där det kommer mellan 40 och 60 personer från olika företag i Kista.
Välkommen på våra nätverksevent!

Anmäl dig så vi vet att du kommer!

PS. Vid förhinder avbokar du dig enklast via din inbjudan, senast 24 timmar innan, vid för sen avbokning eller no-show debiteras en avgift på 395 kr (exkl. moms).

This presentation will be in Swedish.

More Community News

Call us +46 8 522 232 00 Mailinfo@helio.se