afrodite och apollonia

Afrodite och Apollonia är två av våra spännande medlemmar på Helio K6 i Malmö! Med deras bakgrunder inom PR och marknadsföring så har de här gamla gymnasievännerna skapat en podcast om karriärens ”ris och ros”, något som vi på Helio tycker att alla borde ta del av!

Berätta, vilka är ni och vad jobbar ni med?
Vi driver karriärpodden ”Off topic med Afrodite & Apollonia” sedan 2020 som syftar till att ifrågasätta livet och the corporate landscape för att inspirera dig till att vara precis som du är. Vi har nyligen lanserat ”Karriärakuten” som ett nytt poddkoncept där vi lyfter ett karriärdilemma från våra lyssnare varje vecka. När vi inte poddar så jobbar Afrodite som varumärkeskonsult och är egenföretagare. Apollonia jobbar med PR på Thevea Brands Group. Utöver att ha podden gemensamt och våra karriärer inom marknadsföring & PR så är vi även bästa vänner sedan gymnasietiden.

Hur kom det sig att ni startade en podcast tillsammans?
Vi saknade en podd som pratade öppet och ofiltrerat om karriär. Som berättade om the good and the bad och everything in between. Vi alla vet att ingens karriär går spikrakt upp ändå har media och poddlandskapet en tendens att bara lyfta det positiva. Detta ville vi ändra på genom att podda om egna karriärserfarenheter där vi både berättar och reflekterar över exempelvis varför det ibland kan vara obekvämt att löneförhandla, 8-5 livet och generationsskillnader.

Ni som har pratat karriär på podden – vilket är det bästa karriärtipset hittills?
Vårt bästa karriärtips är att fråga sig själv ”Vem gör jag detta för?” och på så sätt få mer klarhet i om man gör rätt grej för rätt anledning eller inte. Det är otroligt lätt att bara köra på utan att reflektera över de val man gör i karriären och vi är starka förespråkare av att ta ägandeskap över sin egna karriär. Vi har faktiskt ett helt poddavsnitt om detta; ”#122 Karriärtipsen som du aldrig får höra”.

Hur tror ni vi kommer att arbeta om 5 år från nu?
Vi tror verkligen på att frihet kommer bli allt viktigare för medarbetare (men också arbetsgivare för den delen). Därför är gig economy-trenden något som vi tror mycket på. Att hoppa lite mer mellan bolag och uppdrag istället för att kliva på trygga anställningar kan komma att bli allt mer vanligt.

Vad är Malmös bästa bevarade hemlighet?
Att det finns ett otroligt matutbud som inte ruinerar dig.

Här är en länk till deras podcast, och mer specifikt den som nämndes i intervjun: https://poddtoppen.se/podcast/1493714014/off-topic-med-afrodite-apollonia/122-karriartipsen-som-du-aldrig-far-hora

More Community News

Call us +46 8 522 232 00 Mailinfo@helio.se