personer på coworking space

Samhället förändras i en takt vi aldrig sett förut, och kontor befinner sig i en korseld av olika trender som gör att coworking har framtiden för sig. Även om trenderna var starka redan innan, har Corona accelererat många av dessa ytterligare. Tex retaildöden, digitaliseringen och frikopplingen mellan kontor och arbete tagit enorma kliv på bara några månader.

Här kommer vår lista på varför coworking kommer att bli normen för kontor i framtiden, och vi snart kommer undra varför vi förr i tiden skrev 5 år långa kontrakt på oinredda ytor, när det vi egentligen behövde var något helt annat.

Ett plus ett är tre

Oavsett om du arbetar själv eller för ett större företag, kan du utnyttja andras kunskap och erfarenheter från olika branscher. Från att genomföra användartester eller fokusgrupper med andra medlemmar till att bara fråga någon som sitter bredvid dig. Insikterna finns runt dig hos de andra medlemmarna.

Omväxling förnöjer

Vita laminatmöbler och lysrör duger för vissa, men de flesta vill ha ut lite mer från sitt kontor än så. Coworking spaces har ofta öppna, ljusa planlösningar och inredningsariktekter som har lagt ned många timmar på att skapa bra kombinationer av tysta zoner, samarbetszoner, telefonrum och olika typer av sittningar.

Sann ergonomi handlar om att inte sitta på samma sätt hela tiden, utan att röra sig mellan olika typer av höga, låga, mjuka sittningar, stående arbete och små promenader . Exakt det som är möjligt på ett coworking space!

Allt går snabbare

Om du är van vid att jobba på ett klassiskt kontor hos ett större företag, så vet du hur lång tid det kan ta innan saker händer. Trasig ventilation eller slut på toner i skrivaren kan ta veckor att fixa. På ett coworking space har du dedikerade personer som jobbar för att du ska ha ett fungerande kontor varje dag – och ser till att problem löser sig.

Nya kontakter

Du kommer att träffa nya kontakter, nästan oavsett om du vill eller inte. Att sitta tillsammans med andra, att gå på olika föreläsningar, dricka kaffe och mycket annat kommer att leda till att du kan bredda ditt nätverk och få värdefull input från andra.

På Helio sitter både enpersoners-företag, tjugopersonersföretag och människor som jobbar på globala börsbolag, men där de har valt att sitta på Helio för att kontoret ligger bättre till för deras vardagliga livspussel. Vissa är också den enda anställda i Sverige på företag som finns i många länder.

Bryter barriär mellan branscher

Interdisciplinär innovation. Ett otroligt krångligt ord, för något som i verkligheten inte är så komplicerat alls. Genom att interagera med människor från olika bakgrunder och discipliner, tvingas du att lämna din bubbla och arbeta med andra som inte har någon aning om vad du gör. Magi uppstår när du kombinerar olika kunskaper – design + programmering, eller säljkunskap + marknadsföring.

Ha roligare på jobbet

Du spenderar upp till en tredjedel av ditt liv på kontoret – så varför ska det vara en tråkig plats? Många människor lägger ned massor med tid på att skapa fantastisk inredning hemma, men större delen av vår vakna tid är du inte ens där. Inom coworking läggs det ofta ned omsorg på både aktiviteter för medlemmar och design/arkitektur för att du ska kunna hålla dig inspirerad varje dag.

Osäker omvärld

Hade du budgeterat för en pandemi? Att se in i framtiden har människan aldrig kunnat göra, men skillnaden är att dagens näringsliv går snabbare och snabbare för varje dag. Digitaliseringen har gjort att tillväxt kan ske oerhört snabbt – och även en nedläggning av en verksamhet kan gå blixtsnabbt för att det går snabbt att verifiera efterfrågan i marknaden.

Det betyder i sin tur att det är svårare som företag att veta hur behovet av kontor kommer att se ut om 3 år, eller 5 år som är längderna som är vanligast vid traditionella kontor. Är vi 1000 anställda eller 4 – med digitala verktyg och kanaler, så går all utveckling fortare än förr.

Det här var listan på 7 anledningar till att coworking kommer att fortsätta ta marknadsandelar från de traditionella kontoren. Om du är nyfiken på kontor på Helio i Stockholm eller Malmö, så kan du läsa en komplett guide till coworking här, eller så hör gärna av dig på info@helio.se eller 08 522 232 00 för att komma på visning hos oss. Vi finns i Malmö på Kungsgatan och i Stockholm på Östermalm, Hornstull, Hötorget, Kungsholmen och Kista. Välkommen.

More Community News

Call us +46 8 522 232 00 Mailinfo@helio.se