Just nu är vi så stolta att vi spricker över vår nyaste etablering i Sveriges minsta, men troligtvis trevligaste kommun. I Max Sieverts mekaniska verkstad, eller Signalfabriken som det kallas idag har vi rumsterat om ordentligt. Här hittar du nu plats för mer än 200 spännande medlemmar (välkomna alla som redan flyttat in!), eventlokaler som fungerar för små möten eller ställa till med heldagskonferenser och även vårt nya café. Där alla – även icke-medlemmar – kan smita in och beställa en dubbel-espresso-shot-latte-med-havremjölk. Eller bara en vanlig ekologisk, fairtrade snutkaffe. Här bjuder vi på lite bilder, men också ett par ord med Bodil Perneborn på Kaka Arkitekter som vi kämpat med de senaste halvåret för att komma i mål.

Om du vill ha en rundtur, så tycker vi att du borde prata oss på info@helio.se så bokar vi in dig.

Hej Bodil, vem är du?

Jag är en före detta spårvagnsförare från Göteborg, men sedan ett tiotal år tillbaka jobbar jag som arkitekt. Världens roligaste jobb!

Beskriv nya Helio Sundbyberg och vad ni har gjort!


En drömfabrik! När vi arbetat med inredningen har vi tagit avstamp i områdets industriella arv och inspirerats av Sundbyberg som en stad dit folk, både nu och historiskt, kommit för att skapa något bra.

På Helio skall man kunna mötas, inspireras och utveckla idéer som förändrar världen i stort och smått. Vi vill att lokalen skall vara snygg men också snäll. Alla skall känna sig välkomna att ta del av en varierad och kreativ miljö där det skall vara lätt att hitta sina egna favoritplatser.

I gestaltningen manifesteras drömfabriken i ett möte mellan det hårda råa och det mjuka polerade. Grå betong samsas med varma toner i choklad och pastell, hårda stålkonstruktioner draperas i mjuka gardiner och formspråket flirtar med fabrikens skorstenar. Här och var har vi gömt lite påskägg som knyter an till kabelproduktionen som varit så viktig för kvarteret till exempel den stora kopparinstallationen ovanför cafédisken och handmålade sladdar på alla glaspartier.


Vilken är din favoritplats på hela stället?

Oj, vad svårt! Det måste nog ändå vara flexloungen där man kan sitta i händelsernas centrum under ett drömmigt moln.

Varför coworking istället för ett traditionellt kontor?

För att det är flexibelt, smart och ger massor av bra synergieffekter. Det uppstår många naturliga kontaktytor och möjligheter till nya samarbeten och idéutbyten. Och så är det kul också!

More Community News

Call us +46 8 522 232 00 Mailinfo@helio.se