helio slussen

Idag kan vi äntligen berätta om vad som kommer att bli nästa steg för Helio. 2023 så öppnar vi (igen!) på Peter Myndes Backe 16 precis vid Slussen. I huset, som kommer att kallas Rymden, så går vi all-in med allting vi älskar med ett kontor. Först och främst hundratals spännande medlemmar och sedan såklart lounger, café, yogarum, podcast-studio och en galet fin takterrass för både event eller en lunch i solen. Här kommer lite mer information om vad vi ska rita, snickra och bygga på under det kommande året.

2023 öppnar kontorsfastigheten Rymden efter en omfattande renovering av det tidigare Tyrénshuset vid Slussen. Fastigheten kommer att rymma alltifrån företag om 100 anställda till nystartade enmansföretag. Rymden präglas av en invändig rymd, designmässig lekfullhet och – tillsammans med Helio – en ny ambitionsnivå kring vilka kringtjänster ett kontorshus ska kunna erbjuda.

Rymden har utvecklats för att erbjuda en inspirerande kontorsmiljö för företag av alla storlekar. Här kan hela våningsplan hyras av företag med ett hundratal anställda, medan fastighetens coworkingdel är skapad för allt från enmansföretag till 20 personer. Helio, som med Rymden gör sin nionde etablering, har utvecklat ett helhetstänk för huset med fokus på hälsa, lärande och matupplevelser för alla husets hyresgäster – oavsett företagsstorlek.

– Jag tror på att skapa kontor som fungerar som magneter för människor, säger Patrik Åström, VD på Helio. Nu när vi vant oss vid att kunna jobba hemma så måste ett kontor vara galet bra på människor, gemenskap och samarbete för att det ska vara värt att åka dit.

I Rymden har vi hittat en möjlighet att skapa just det, och dessutom i ett supercentralt läge vid Slussen. Extra spännande är att vi här kommer att kunna jobba med alla hyresgäster; att även större bolag i Rymden kommer att kunna ta del av alla aktiviteter och tjänster vi brukar göra för våra egna medlemmar, menar Patrik.

I Huset kommer du bland annat hitta takterrassen Yttre rymden i söderläge med utsikt över takåsarna, gym med personlig tränare, eget café med barista och kreativa mötesrum. Alla hyresgäster och medlemmar i huset kommer också att kunna ta del av föreläsningar, löpklubb, frukostar och yogapass.

– Rymden är ett hus skapat under pandemin och utvecklat för att fungera efter den. Från första idéskiss har vi haft ambitionen om att skapa en mötesplats med service, gemenskap och flexibilitet på en helt ny nivå. Det är en vision som vi har byggt in i husets DNA. Och med Helio har vi bästa möjliga samarbetspartnern för att den visionen ska förverkligas, säger Stefan Lindhoff, VD på Gemfast.

Hyresgäster kommer att kunna flytta in i Rymdens helt nyrenoverade lokaler under våren 2023. Den vakanta ytan är för tillfället 4 100 kvadratmeter och hyresgäster kommer att ha möjlighet att hyra både hela våningsplan så väl som delar av dem. Uthyrningen förmedlas av Avanti Partners.

More Community News

Call us +46 8 522 232 00 Mailinfo@helio.se