nip gaming

Vem: Hicham Chahine
Gör: VD, Ninjas In Pyjamas
Medlem på: GT30 Grev Ture

Ninjas in Pyjamas, eller NiP, hobbylaget i Counter-strike som utvecklades till ett av världens största e-sportsbolag, med miljontals fans världen över. På Helio på Grev Turegatan sitter bland annat VD:n Hicham Chahine. Han ger oss en inblick i verksamheten, som han beskriver kan liknas vid att driva Manchester United eller Barcelona i fotboll. 

Berätta lite om hur ni arbetar! Vilka sitter på kontoret i Stockholm?

– Vi är sammanlagt omkring 50 personer som arbetar på Ninjas in Pyjamas. Större delen av den operativa verksamheten sker på huvudkontoren i Skåne och Berlin, och det är bland annat där som spelarna och lagen sitter och tränar. Men det var viktigt för oss att också ha en närvaro i Stockholm, en av nordens mest spännande städer när det kommer till tech och underhållning. Bland annat sköts sociala medier, verksamhetsutveckling, framtagning av merchandise och annan marknadsföring härifrån.

Hur ser ert samarbete med spelarna ut?

– Nu i helgen hade vi exempelvis flera olika lag som tävlade i LA, San Fransisco och Atlanta. Det är event som följs av många, och vi som sitter i Stockholm arbetar hela tiden i nära kontakt med spelarna på olika sätt. Det kan röra sig om allt från att ge dem stöd och coaching till att skapa innehåll i olika kanaler.

 

Hicham Chahine, CEO NiP Gaming

E-sportsvärlden växer och blir större. Hur skulle du säga att man bäst utvecklar en verksamhet som NiP?

– Jag ser det på samma sätt som att driva ett fotbollslag som Manchester United eller Barcelona. Det enda som egentligen skiljer oss åt är att vi inte ägnar oss åt fotboll, utan spel som Counter-Strike, League of Legends, DotA, Paladins, Overwatch och PUBG. I övrigt behöver vi tänka på samma sätt.

Vilken är största utmaningen?

– Vårt främsta fokus är att ha duktiga spelare i lagen, och det är en utmaning i sig. Sedan är vi ett globalt företag, och medan andra företag ofta kan rikta in sig på konkreta marknader, arbetar vi med hela världen som arena.

Hur tror du framtiden ser ut för E-sportsvärlden? Vad har vi att vänta oss?

– E-sporten är definitivt under kraftig tillväxt och den börjar också bli erkänd som sport i allt större grad. Det är något som känns både viktigt och tidsenligt. Jag skulle inte bli förvånad om vi under kommande decennium ser en utveckling där branschen blir lika stor som internationella ligor som NBA, MLS och liknande. Vi är redan på en nivå där tittarsiffror och fanbase inom e-sport är större än inom vilken svensk idrottsklubb som helst, och det betyder mycket.

Efter den här intervjun gjordes stod Nip Gaming som vinnare i IEM Oakland som ni kan läsa mer om här.

Om du vill veta mer om våra olika medlemskap kan du klicka här – och läsa mer om Helio GT30 på Grev Turegatan här.

More Community News

Call us +46 8 522 232 00 Mailinfo@helio.se