helio malmö

Malmö, nu kommer vi! Just nu håller vi på att skapa kontorsytor, mötesrum, poddstudio, gym och café i sann Helio-anda på Kungsgatan 6 i Malmö. Vi är otroligt laddade för att få öppna upp vår första anläggning  i Sveriges sydligaste län under mars 2022. Vi har planerat, ritat och tillsammans med våra arkitekter arbetat fram ett unikt koncept i det postmoderna huset med en total yta av 12 500 kvadratmeter där tegelfasader möter framtidens med textilier i en varm färgskala. Vi låter Eric Spongberg, CCO på Helio svara på fem frågor om ombyggnationen, konceptet och coworking.

Hur långt har ni kommit med renoveringen av K6 i Malmö?

Vi har redan hållit på i närmare ett år, så väldigt långt om du frågar mig! Väggarna är på plats, men ingenting av möbler, människor, detaljer och allt det som faktiskt gör det till ett Helio. Hela huset har gjorts om från grunden i en flera år lång renovering där både innerfasader, golv, ventilation och gestaltning har gjorts om och flera stora hyresgäster har redan flyttat in i våningarna ovanför oss. Så med Helio lägger vi sista pusselbiten för hela huset.

Här är delar av materialpaletten som kommer att gå i varma kulörer.

Vad är K6?

Väldigt mycket! Helio bygger på en större idé om det människovänliga kontoret och detta blir blir XXL-versionen av just det. Pandemin har gjort frågan tydligare än någonsin förut: Om människor har valet att kunna jobba från köksbordet, varför ska de gå till kontoret? Både jag och Patrik som driver Helio kommer från en bakgrund inom hotell och restauranger, och vi tror att hospitality har en del svar på hur du bygger platser som människor vill vara på och återvända till gång på gång.

Men för att bli konkret: På Helio K6 kommer du att hitta det mesta du behöver för att leva ditt liv utom sängar. Plantbaserat café som kommer att vara öppen tidig morgon till kväll, gym, musikstudio, föreläsningar, coworking-ytor, mötesrum i alla former och färger, eventytor, podcast-studio, inomhusträdgårdar och såklart kommer du möta oss på Helio varje gång du öppnar dörren. Det blir också första gången vi kopplar ihop ett helt hus med våra digitala plattform och lås-system så att de sömlöst kan röra sig runt i de gemensamma ytorna i huset.

Här kommer snart 8 glada personer sitta på sitt nya kontor och titta in på atriet.

Hur har ni tänkt och arbetat för att anpassa K6 efter pandemin?

Grundidén om det människovänliga kontoret har inte förändrats under pandemin. De grundläggande mänskliga drivkrafterna om vad som avgör om du vill vara på en plats är desamma. Däremot har syftet med kontoret förändrats. Om det förut var en plats för allt arbete, så tror vi på en framtid där kontoret måste vara 10 nivåer bättre på de saker som ditt köksbord är absolut sämst på. Inspiration, människor, samarbete, innovation, lärande.

Fokuserat arbete kommer alltid att kunna gå att utföra från kontor, men då är köksbordet (där detta skrivs!) en hård konkurrent. Det betyder att vi har satsat ännu mer på de gemensamma ytorna i huset, gjort mötesrum som du inte vill lämna och dessutom kryddat det hela med massor av extra telefonbås, mini-rum för videomöten och teknik för hybridmöten som standard i mötesrummen.

Vad är den främsta anledningen till att välja coworking? 

För att du och dina anställda ska trivas bättre på jobbet, att kunna sitta i arkitektritade lokaler i perfekta lägen utan att det kostar skjortan, och att det är mycket mindre risk och krångel jämfört med försöka gissa sig till vilket kontor ditt företag behöver de kommande 3 eller 5 åren. I Malmö har vi både öppna ytor och kontorsrum för upp till 20 personer, så vi ser att både större och mindre bolag, och dessutom avdelningar av större bolag kommer att sitta här.

Tack Eric!

More Community News

Call us +46 8 522 232 00 Mailinfo@helio.se