evelina fredriksson

Learn@Lunch är en föreläsningsserie framtaget för att stimulera och inspirera ditt huvud samtidigt som vi mättar din mage. Då alla har tid för en lunch smäller vi två flugor i en smäll och presenterar relevanta och aktuella ämnen och frågor, bjuder på lunch – och lär oss något nytt varje gång.

Nå din fulla potential på ett hållbart sätt med positiv psykologi

Positiv psykologi har kallats vetenskapen om det som gör livet värt att leva. Det är också studien av hur samhällen, företag och individer kan nå sin fulla potential. Talaren på denna Learn@Lunch heter Evelina Fredriksson och är utbildad vid University of Pennsylvania, arbetar som assisterande lärare till fältets grundare Martin Seligman och håller på att sätta upp The Swedish Institute of Positive Psychology i Stockholm.

Evelina har genomfört en studie om tacksamhet och narcissism. Tacksamhet kan vara nyckeln till välbefinnande och bättre samarbete. Kanske kan tacksamhet till och med leda till ett mer hållbart samhälle och arbetsliv. Narcissism, det vill säga självupptagenhet och självförhärligande, kan däremot snabbt leda till en negativ kultur där människor far illa. Evelina kommer att förklara hur det hänger ihop och presentera de senaste rönen på området. Under Learn@Lunch har du möjlighet att anonymt besvara en kort enkät och se hur du placerar dig på en så kallad narcissistskala.

The Swedish Institute of Positive Psychology

The Swedish Institute of Positive Psychology öppnar i september och kommer att bedriva utbildning och forskning om positiv psykologi, det vill säga vetenskapen om de styrkor, förmågor och emotioner som gör att samhällen, organisationer och individer når sin fulla potential för välbefinnande och prestation.

Som alltid bjuder vi på en riktigt smarrig lunch undertiden du inspireras – OSA senast den 6:e September genom att KLICKA HÄR eller maila vår Head Curator där du också gärna får tipsa om framtida talare martin.tallvid@helio.se

More Community News

Call us +46 8 522 232 00 Mailinfo@helio.se