olga stern marie birde

Under datorernas hårda skal sker det magi, eller om man vill vara helt korrekt, programmering. Antagligen har du redan hört om det här med ettor och nollor och att de på något sätt hänger ihop med programmering, men är det inte dags att ta reda på hur det faktiskt fungerar? Journalisten Marie Birde och datasnillet Olga Stern har tagit hjälp av en perfekt mängd fun facts, anekdoter och spännande människoöden för att berätta om just det i sin bok ”Ettor och Nollors Hemliga Liv”.

Förutom programmeringens kulturhistoria (visste du att de första programmerarna var kvinnor?) innehåller den en gedigen genomgång av programmeringens principer, begrepp och buzzwords, algoritmer, datasäkerhet och inte minst datahumor. Ettor och nollors hemliga liv blir de programmeringsglasögon du aldrig vill ta av dig. Du kommer inte bara uppgradera din allmänbildning utan också få alla förutsättningarna för att börja programmera rent praktiskt (om du vill alltså, det räcker faktiskt gott och väl att bara förstå hur allting hänger ihop)

Kom till Helios lunchföreläsning för att få en glimt in i programmeringens kulturhistoria och bakgrund, och känn peppen inför att den digitala framtiden tillhör oss alla!

Learn@Lunch är vår föreläsningsserie framtaget för att stimulera och inspirera ditt huvud samtidigt som vi mättar din mage. Då alla har tid för en lunch smäller vi två flugor i en smäll och presenterar relevanta och aktuella ämnen och frågor, bjuder på lunch – och lär oss något nytt varje gång.

 

Marie Birde är journalist och ligger bakom stordåd som kulttidningen Darling, Stil i P1, KOKO (landets allra finaste magasin för barn) och bloggen Northforkstories (som handlar om mat). Nu har hon skrivit boken Ettor och nollors hemliga liv tillsammans med programmeraren Olga Stern.

Olga Stern är inte bara en fantastisk programmerare som grundat Genews.io (en tjänst för att hjälpa nyhetsredaktioner med genus-bias) och en prisvinnande squashspelare, hon är också den bästa samtalspartnern, flitigaste dokumentärtipsaren och har en mycket pedagogisk röst. Hon tror på att den digitala framtiden är till för alla. Tillsammans med journalisten Marie Birde har hon skrivit boken Ettor och Nollors Hemliga Liv, som är en peppig inspirerande introduktion till programmering!

More Community News

Call us +46 8 522 232 00 Mailinfo@helio.se