Axel är hållbarhetsstrategen som skapar en bättre värld för sig själv och andra genom att Plogga.

Miljö och klimatarbetet är väldigt viktigt för många samtidigt som det ofta känns hopplöst.

”Allting sker ju någon annanstans, vad spelar det för roll vad vi gör i Sverige?” Svaret är, egentligen inte så mycket och samtidigt all roll i världen. Plogga är en glädjefylld aktivitet i en värld där miljö så gott som aldrig nämns i en positiv kontext.

Plogga – Att Plocka skräp och Jogga i grupp – är en rörelse som alltså kombinerar fysisk aktivitet med att plocka skräp. Rörelsen startade 2017 och växer nu över hela världen. Att rörelsen med det extremt svenska namnet skulle slå internationellt var ju rätt otippat men så är det när timingen är rätt och det kommer från rätt ställe. Idag ploggas det i Mumbai, Quito, Cairo och Beijing.

För Axel är det ett sätt att rida på en positiv våg, han pratar om hur man genom en så liten sak som att plocka upp lite skräp öppnar upp det egna medvetandet, ger energi till att göra större förändringar och samtidigt inspirerar andra att också ta steg i rätt riktning.

OSA till martin.tallvid@helioworks.se som vanligt – och precis som vanligt fixar vi en finfin lunch att tugga på medan du lyssnar.

More Community News

Call us +46 8 522 232 00 Mailinfo@helio.se