therese ljungkvist

Att sjuktalen är höga och att ohälsan är utbredd i vårt land är fakta. Samtidigt som många behöver äta lite bättre och röra på sig mer så finns det idag även en stor hälsomedvetenhet ute i landet, en medvetenhet som ibland går till överdrift. Men vad är egentligen viktigt på riktigt och hur kan vi leva hälsosamt utan att slå knut på oss själva eller känna att vi gör avkall på vår livskvalité?

Learn@Lunch är vår föreläsningsserie framtaget för att stimulera och inspirera ditt huvud samtidigt som vi mättar din mage. Då alla har tid för en lunch smäller vi två flugor i en smäll och presenterar relevanta och aktuella ämnen och frågor, bjuder på lunch – och lär oss något nytt varje gång.

Therese Ljungkvist är hälsokonsulten och föreläsaren som avdramatiserar hälsosnacket och flyttar fokus från hälsa som prestation och optimering för att istället prata om hur hanterbarhet och meningsfullhet kan bli en hjälpande hälsohand i en stressfylld tillvaro (vinnare av Talarforum 2019).

Med en kandidatexamen inom hälsovetenskap och en lång erfarenhet av förebyggande hälsoarbete på arbetsplatser har hon stor kunskap och inblick i vad som formar och avgör människors hälsa och välmående. Hennes egenkomponerade motto ”Hälsa – livsviktigt inte dödsallvarligt” har fått ge namnet på hennes signaturföreläsning där hon tar upp hälsoämnet med en annorlunda vinkel och blandar fakta med igenkänningar från vardagslivet och en stor dos humor.

Som alltid bjuder vi på en riktigt smarrig lunch undertiden du inspireras – OSA senast den 20:e November genom att KLICKA HÄR eller maila vår Head Curator där du också gärna får tipsa om framtida talare martin.tallvid@helio.se

More Community News

Call us +46 8 522 232 00 Mailinfo@helio.se