emilia arvidsson

Har du tröttnat på klimatnyheter? Eller är du en av dem som suger åt dig all rapportering kring den globala uppvärmningen? Idag är det svårt att veta om vi ska ställa oss bakom optimisterna, eller sälla oss till skaran pessimister och helt enkelt börja sörja det som kommer ske för våra framtida generationer. Det är omöjligt att veta exakt var vi befinner oss, mer än att uppvärmningen nått 1,1 grader.

Det brukar ofta talas om att vi inte ska belasta individen med de förändringar som krävs. Men med den retoriken blir det fortfarande mer fokus på uppoffringar än vinster med ett mer klimatanpassat liv. I den här lunchföreläsningen kommer vi därför öka på kunskapen inom fem områden – för att bättre kunna ta beslut och den stora bonusen: vi kommer vilja vara klimatsmarta. Är individen med på tåget, då blir det också lättare att ta de stora besluten, inte minst när det gäller politiken.

Vi lär oss om 5 strategier som rör våra vardagsliv – och som också är utsläppstäta.

  1. Elektronikprylar behöver inte vara ohållbara
  2. Mode är som bäst när det är cirkulärt
  3. Tid att vinna – genom att minska ditt matsvinn.
  4. Delad yta, delad klimatglädje
  5. Din transport – skapa ditt eget triatlon

Learn@Lunch är vår föreläsningsserie framtaget för att stimulera och inspirera ditt huvud samtidigt som vi mättar din mage. Då alla har tid för en lunch smäller vi två flugor i en smäll och presenterar relevanta och aktuella ämnen och frågor, bjuder på lunch – och lär oss något nytt varje gång.

Emilia Arvidsson är civilekonomen och journalisten som sommaren 2018 fick ett klimatuppvaknande som senare ledde till boken Klimatglädje – 8 utmaningar för ett hållbart liv (Mima förlag 2019). Hennes hjärtefråga är klimatet – med utgångspunkten att klimatångest kan vara bra för att väcka medvetande, men sen behövs känslor av annan kaliber för att orka göra skillnad. Vad händer om vi faktiskt ser positivt på de förändringar som behöver göras? Kan det vara så att livet blir bättre?

More Community News

Call us +46 8 522 232 00 Mailinfo@helio.se