Vår medlem Henrietta Fromholtz är det färgstarka yrvädret med stora örhängen. Är det ett ord som skulle beskriva influencern Henrietta så är det mångsysslare. En mångsysslare med målet att peppa andra tjejer i kampen om att få vara o-perfekt. Vi var nyfikna på Henriettas fullspäckade höst med allt från kommande boksläpp till hemliga projekt, blogg och vlogg. Lär känna Henrietta Fromholtz!

Hej Henrietta! Vi tänkte börja intervjun med att riva av fem snabba frågor!

Vad har du gjort i sommar? 

Jag bokade av alla mina utlandsresor, drog till landet la mig på bryggan med några böcker och massa korsord.

Vad står det i ditt senaste SMS? 

Från min fotograf: Vad har du för budget till plåtningen?

Vilken är din sjukaste ovana?

Att jag ofta äter morötter på nätterna…

Midsommar eller julafton?

Midsommar utan tvekan.

Vad är du bäst på? 

Mingla!

I början av maj lämnade du Metro Mode för att husera på en ny plattform och för att axla nya utmaningar. På din blogg skriver du om allt från livsstil till samhällsfrågor, men hur transparent är du? 

Mina bloggläsare vet faktiskt det mesta om mig. Jag delar allt förutom skitsnack och för privata detaljer om mina nära och kära.

Du benämns även som projektledare, PR-konsult, reklamgeni och influencer. Berätta om allt du håller på med! Vad ligger dig varmast om hjärtat?

Reklamgeni – nej. Men man kanske skulle kunna säga att jag är väldigt kunnig inom PR och digital kommunikation. Jag har ingen favorit utan älskar mixen av mina yrken och är oerhört glad över att jag har möjligheten att jobba både som konsult och som influencer. Jag har stora fördelar i att göra båda delar! För att hinna med allt så har jag lämnat livet som anställd och driver nu mitt eget bolag Henrietta Fromholtz AB, där jag både konsultar för Absolut Company samt driver mina egna kanaler.

Du håller även på att skriva din första bok som handlar om dina tonår med anorexi. Berätta mer om boken!

Det är så kul! Och svårt! Lava Förlag hörde av sig förra hösten och tyckte att ämnet Anorexi och min historia var spännande, och att fler borde få ta del av den. Så just nu skriver jag på för fullt och hoppas att snart ha grundmanus klart!

Det måste vara väldigt läskigt att vara så självutlämnande! Eller är du van från alla år med blogg?

Jag är van och tror att om man delar med sig får man tillbaka. På ett fint sätt alltså! Om jag delar med mig av en historia så får jag tillbaka liknande historier av människor som känt eller känner på samma sätt. Vi delar våra sorger, vår glädje osv. Det är fint och stärkande!

När förväntas boken vara klar?

Till våren 2019.

Du har även haft podden ”Vakna med Hägg & Fromholtz” och driver en väldigt härlig vlogg! Vad är den största skillnaden rent innehållsmässigt när du har poddat och när du youtubar?

Det tar enormt mycket längre tid att producera en video till Youtube. Innehållet kräver mer planering och redigeringen likaså.

Hur mycket jobbar du som frilansande konsult?

Just nu två dagar i veckan för att hinna med boken, men när den är klar är jag redo för att ta emot fler uppdrag!

Skulle vi ha rätt om vi påstod att digital marknadsföring i alla dess former och skepnader, är något du inte kan leva utan?

Absolut, det är sjukt spännande att leva i den digitala utvecklingen!

Vilket är ditt drömprojekt?

Mitt drömprojekt är att komma igång med min egen företagsidé som jag än så länge inte kommit igång med. Hej jag letar parters! Kan inte säga mer än att det är en digital tjänst som är framtiden.

Du har varit väldigt öppen med att du gick in i den berömda väggen förra året. Vad skulle du säga var de största anledningarna?

Anledningarna var flera, men sammanfattat: Jag vill alltid vara bäst och göra mest. Jag jobbade 100% med mina sociala medier, 100% som PR-chef på startupen och modevarumärket Ivyrevel och så skulle jag hinna med att vara den bästa kompisen, flickvännen och en rar familjemedlem emellan. Att alltid vara bäst tär på kroppen.

Hur tog du dig upp igen?

Jag slutade att vara bäst och göra mest och satte min hälsa i första rummet. Jag la mig platt för läkaren som skickade mig till KBT-psykolog, där jag också la mig platt och gjorde allt som han bad mig om. Jag har alltid misstrott ”de som säger sig veta bättre”, de som sagt att det inte går att jobba för mycket och levt efter tron att jag klarar allt. Mitt tips: Lyssna på läkaren, gå KBT, våga vara ”svag” och släpp tävlingen med dig själv.

En fågel har viskat att din tillflyktsort finns några timmar bort och heter Mallorca. Hur ofta är du där och vad är din koppling dit?

Jag är väl där cirka fyra gånger om året, men drömmer om att spendera 6 månader på ön. Jag har egentligen ingen som helst koppling dit, utan egentligen alltid varit störst fan av Frankrike. Men min familj slog till och köpte en lägenhet där för några år sedan, nu är Mallorca helt klart bättre än Frankrike. Lite mer manjana manjana!

Vad tycker du om att sitta på ett coworkingställe, vilka är fördelarna?

Jag har aldrig gillat att sitta på en bestämd kontorsplats i ett hus där allting alltid är sig likt. Jag blir omotiverad av det. Det är härligt att det alltid händer någonting nytt på kontoret och att man får möjligheten att enkelt sammanföras med andra drivna bolag!

Tack Henrietta! Vi fortsätter att följa dig på samtliga plattformar, hoppas att du kan implementera lite mer manjana manjana i ditt fullspäckade liv och håller tummarna att du hittar samarbetspartners till ditt hemliga projekt! Kanske kan du inom en snar framtid jobba från ett Helio på Mallorca!

Om du vill veta mer om att bli medlem på Helio kan du läsa mer om våra olika medlemskap här.

Följ Henrietta på Instagram Youtube och bloggen!

 

More Community News

Call us +46 8 522 232 00 Mailinfo@helio.se