När: 22 mars 18.00
Var: Helio Hornstull
Vem: Vi har ett antal biljetter till medlemmar på Helio
Den 61:a upplagan av Sveriges Kortfilmfestival har ett fullspäckat schema med årets fantastiska filmer, seminarier, SM i minutfilm men framför allt möjligheten till möte mellan alla medverkande.  Festivalen kickar off med öppningsceremonin i på Helio i Hornstull. Vidare följer två dagar i Bio Rios mysiga biosalong fullt med filmtittande samt ett seminarium med Sveriges unga akademi där vi kollar på film utifrån en forskarsynpunkt. Söndagen följer på Dieselverkstaden ute i Sickla där vi knyter ihop säcken med samtal kring de guldvinnande filmerna och årets bedömande jury. 
Årets tema är identitet. Identitet berör människors egna självbild, hur de definierar sig själva. Identiteten formas från barnsben och skapas i samspel med omgivningen. Alla människor är unika och det är något som Sveriges Kortfilmfestival vill hylla och belysa, oavsett ålder, etnisk härkomst, sexuell läggning. Festivalen fungerar som en mötesplats för att diskutera jämställdhet, representation, förståelse och tolerans inom film och vad som sker ute i samhället. Där ser vi icke kommersiell och konstnärlig film att spela en väldigt viktig roll, och med detta hoppas vi kunna inspirera er.
Under festivalen håller vi även SM i Minutfilm. Detta sker live direkt i biosalongen. Juryn bedömer filmerna i samma “minut” som våra besökare. En trevlig tillställning där alla i publiken kan känna sig delaktiga i korandet av den svenska mästaren i minutfilm. 
Läs mer om upplägget, schemat och juryn på hemsidan:
Vill ni veta mer om årets nominerade filmer släpps programbladet 8 Mars. 
Du som medlem på Helio har möjlighet att gå gratis på alla visningar då vi ger ut 10 biljetter till de som först skickar ett mail till vår Head Curator, martin.tallvid@helioworks.se

More Community News

Call us +46 8 522 232 00 Mailinfo@helio.se