michael glover

I vår källare på Helio GT30 så har vi en wellness/idéstudio. Med andra ord, ett gym. Från tidig morgon till sen kväll är våra medlemmar välkomna att komma hit för att svettas, ta det lugnt och forma nya idéer. En del gör det ensamma, många gör det tillsammans eller under vingarna på vår wellnessguru Michael Glover. Michael has varit med oss sedan öppningen av Helio GT30 och är på många sätt en del av husets DNA. Vi ville sätta oss ner och ta ett samtal med denna välklädda, varmhjärtade och medvetna personal trainer som har wellness som en stor del av sitt liv, tillsammans med bakverk och lyxiga frukostar. 

Michael Glover, hur i hela världen hamnade du i Sverige? 

Jag tror den rätta termen är “kärleksflykting”. Jag bodde i Milano under många år och träffade en svensk tjej där. Hon följde med mig tillbaka till USA innan vi flyttade hit till Stockholm. Vårt förhållande tog slut, men jag älskade Stockholm och bestämde mig för att stanna och skapa ett liv åt mig själv. Nu är jag gift med den mest fantastiska kvinnan, vi har en nyfödd son och jag älskar livet som jag har skapat här!

Har det alltid varit din dröm att jobba med fitness och hälsa? 

Min största dröm var att bli astronaut, men min syn var inte den bästa. Så det funkade tyvärr inte. Fitness däremot har alltid varit en stor del av mitt liv, från att spela basket och andra tävlingsinriktade sporter. Jag har alltid haft behovet av att hålla mig i form.

Vilken väg tog du i slutändan? 

I högskolan började jag att plugga medicin för att bli läkare, men jag bestämde mig för att byta program och fokusera mer på fitness och wellness. Jag såg en bra möjlighet att hjälpa människor på den mer förebyggande sidan – i motsats till läkare som fokuserar mer på att behandla sjukdomar och tillstånd som drabbar kroppen och sinnet. Genom att också har arbetat inom olika industrier så som finans, bostad, investering, mode och andra livsstilssektorer, så har jag kunnat använda alla de erfarenheterna. Jag har utvecklat en wellnessfilosofi som hjälper mig att relatera till alla mina klienters aktiviteter och stress som påverkar deras välmående.

Varje onsdag så håller du en medlemsklass som är mycket uppskattad, hur känns variationen av erfarenheter bland medlemmarna där? 

De har olika erfarenheter av fitness och wellness, det är en klass för alla!

Hur många idéer tror du har tagit form medan medlemmar har tränat i vårt gym? 

Alldeles för många för att räkna. Man kan verkligen komma på riktigt bra idéer när man tränar genom att använda kroppen och slappna av i sinnet, men även genom att interagera med miljön och varandra. Idéer poppar upp som fyrverkerier där nere!

Vi vet alla hur viktigt det är att träna kroppen för att ta hand om hjärnan. Vi vet också att vi ofta prioriterar annat än att spendera tid på gymmet. Hur mycket tid tycker du att man bör aktivera sin kropp varje vecka för att ha ett klart sinne? 

Jag tror stort på att man behöver aktivera kroppen och sinnet dagligen. Jag menar inte att man behöver gå till gymmet eller utföra tung träning varje dag. Bara att man ska försöka hitta tid varje dag att röra på sig lite grann och hitta tid för sinnet att slappna av och släppa all stress och tyngden från jobb och andra dagliga aktiviteter som vi stöter på. Wellness har många olika aspekter. Få tillräckligt med sömn, dricka tillräckligt med vatten, ge kroppen gott om bränsle i form av mat, och träna styrka och uthållighet.

Du lägger mycket tid under dina lektioner på kvalitativa övningar i motsats till kvantitativa. Det känns som ett smart sätt att träna på. Berätta mer om din filosofi! 

Jag utvecklade min “rebirth”-wellness lifsstilsfilosofi väldigt tidigt i livet. Jag har alltid varit en stor förespråkare för att jobba effektivt. Vi använder detta tankesätt på jobbet, men varför är det så svårt att använda på gymmet eller när vi tränar? Övning ger inte alltid färdighet, men “perfekt” träning ger färdighet. Låter det vettigt att göra en perfekt kvalitetsarmhävning som ökar din fitnessnivå och ger bättre fördelar – eller tio stycken som inte är lika bra? Sätt en pappersmugg under ditt bröst och prova! Nästan alla kan göra en perfekt armhävning. Men tio stycken på raken?

Du har haft en helt del utomhusklasser tillsammans med våra medlemmar. Berätta mer om de tidigare klasserna. 

Många av våra utomhusklasser har varit tillsammans med företag från Helio GT30. Klasserna har varit ett bra sätt att öva teambuilding och ett bra sätt att komma bort från jobbstress. Att kunna använda ett utomhusgym och trädgården när vädret tillåter har varit en stor fördel hos GT30!

Kommer du att ha en ny klass i höst? 

Jag jobbar på att sätta upp ett rebirth-bootcamp utanför GT30 eller i Humlegården. Det finns också planer på en löpningsklubb, och jag jobbar på ännu mer fitness- och wellnesserbjudanden för våra medlemmar. Jag välkomnar all feedback och förslag från våra medlemmar för att göra vår wellness bättre.

Har du några tips på övningar som vi kan göra i eller runt vår arbetsplats de tillfällen då vi inte kan finna tid att gå till gymmet? 

Ställ dig upp, rör lite på dig, stretcha lite. Låtsas att du tar ett långt flyg. Vad brukar folk göra? Folk sitter och jobbar för länge och rör inte på sig. Kroppen är menad att röra på sig och inte sitta still. Den äldre generationen rörde på sig mycket mer när de jobbade. De är i mycket bättre form än vad den yngre generationen kommer att vara vid deras ålder.

Helios personal hade ett riktigt genomslag med träning efter att vi upptäckte att det finns både fiske och dartspel på machinerna i Helio GT30! Berätta, vilken är din high score? 

Den högsta i maskinen. Skojar bara! Vill du veta så får du komma och utmana mig!

Vi ser dig ofta i vårt community-fika på fredagarna, där du mumsar på både tårta och kanelbullar. Helt ärligt, vad tycker du om den svenska traditionen att fika? 

Jag älskar fika! Att ta en paus från livets dagliga stress är viktigt, och det är så trevligt att träffa nya människor och dela konversationer med vänner och familj. Fikagodsakerna är bara en extra bonus.

Hur mycket kan vi skämma bort oss själva utan att känna skuld?

Du ska aldrig känna skuld! Du har bara ett liv så lev det till fullo! Välj inte alltid det bästa alternativet, och välj inte alltid det värsta alternativet. Livet handlar om balans! Försök bara att ha en något högre procent av bra val så kommer det att bli bra.

Slutligen, vad är ditt favoritbakverk?

Pain au chocolat. Håll dem borta ifrån mig!

Tack Michael, vi kan tyvärr inte lova det! 

Om du vill boka konsultation, en PT-timma eller skicka Michael dina tankar och önskningar gällande träning så maila honom på michael@rebirthfitness.com 

 

More Community News

Call us +46 8 522 232 00 Mailinfo@helio.se