Nu kan vi stolt meddela att vi snart har ännu ett Helio mitt i Nationalstadsparken! Gate:01 är en av Stockholms största kontorsbyggnader och med extra allt: padelbanor, fullstort gym, SUP-utlåning, tennisbana och såklart allting du brukar hitta hos oss på Helio. Efter nästa sommar är det äntligen dags för det grönaste Helio hittills.

Helio öppnar nummer elva hos Mengus i Frösundavik – en grönskande oas med swimrun på lunchen

Efter sommaren 2024 öppnar Helio sin elfte etablering i Gate:01 i Frösundavik i Solna. Med sitt perfekta kommunikationsläge, men ändå mitt i Nationalstadsparken, är Gate:01 ett kontorshus med ett unikt erbjudande på den nordiska marknaden. Helio kommer med sin långa erfarenhet av att driva coworking och stora kontorsfastigheter ta ansvar för både det flexibla kontorserbjudandet och alla de tjänster som ingår för hyresgästerna i huset.

Vi är otroligt stolta över att få jobba tillsammans med Mengus igen. Gate:01 är en av Stockholms mest kända fastigheter, och jag är imponerad av vad Mengus har tillfört i huset under de senaste åren. Läget bredvid Brunnsviken och i Hagaparken ger oss mängder med intressanta möjligheter – du kommer till exempel att kunna träna med våra löparcoacher, boka tennis- eller padelbanorna, låna kajaker och till och med testa swimrun på lunchen. Helio kommer fungera som ett nav i huset för hyresgästerna oavsett om det handlar om att hyra ett flexibelt kontor, låna en SUP-bräda eller att komma på en frukostföreläsning.

Mengus har verkligen lyckats skapa en destination som lockar de anställda till kontoret, och vi ser fram emot att vara med att höja ribban ytterligare för vad ett kontorshus kan vara i framtiden, säger Patrik Åström, VD för Helio

Helio fortsätter sin tillväxtresa med denna elfte etablering och ser en fortsatt stark efterfrågan på flexibla kontor efter pandemin på både Stockholm- och Malmömarknaden. Förutom att driva coworking i Gate:01 kommer Helio även att ansvara för husets mottagning, lounger, gym, aktiviteter, möten, event och det omfattande serviceerbjudandet. Dessutom kommer Helio etablera sitt cafékoncept Gro Café i huset.

Alla funktioner och service i huset är sammankopplade i Helios digitala plattform där man förutom att hantera beställningar och betalningar av olika tjänster direkt till kontoret kan boka allt från träningspass och parkering till en podcaststudio. Helios förhyrning är på totalt 2100 m2 och inflyttning sker efter sommaren 2024.

Vi är väldigt glada att återigen samarbeta med Helio som är marknadens bästa part för coworking och som vi arbetat tillsammans med i andra projekt sedan 00- talet. Gate:01 är idag Sveriges bästa kontorsarbetsplats med fler människor på plats i huset idag än innan pandemin. Coworking är en viktig pusselbit i den fortsatta utvecklingen, och vi har strategiskt frigjort och tomställt ytorna kring entrén för att skapa en välkomnande anläggning med reception och lounger och café. Genom att addera ett coworkingerbjudande gör vi huset även tillgängligt för mindre bolag och de med kortare planeringshorisont som vi tidigare inte haft

möjlighet att ta emot, säger Hansi Danroth, Founding Partner och uthyrningsansvarig på Mengus.

Just nu ritas nya Helio i samarbete med de prisvinnande arkitekterna på CJ Studio för att vara klart efter sommaren 2024. Medlemmarna på Helio i Gate:01 kommer ha tillgång att kunna arbeta från alla andra Helio i Malmö och Stockholm. I ett medlemskap på Helio så ingår arbetsplats, frukostar, föreläsningar, tillgång till mötesrum och podcast-studio, yoga, medlemsaktiviteter och event, träning med PT och mycket annat. Nyligen vann Helio även pris för ”Årets Community” bland Sveriges coworking- operatörer för sitt arbete med att skapa personliga kontor där inte bara arbete är fokus, utan även hälsa, design och nätverk som en bärande del av vad en modern arbetsplats ska innehålla.

Sedan Mengus förvärvade Gate:01 2016 har omfattande moderniseringar genomförts. Nyligen byttes hela det ursprungliga glastaket ut och entréhallen byggdes ut för att bättre passa den aktiva och pulserande fleranvändarfastighet som Gate:01 har blivit. Många internationella bolag med högt ställda krav väljer nu Frösundavik för sina nya huvudkontor i Norden. I november öppnar en ny bistro i huset och förutom fortlöpande lokalanpassningar av kontoren så är den nya huvudentrén med Helios reception/lounge och service samt coworkingerbjudande bland de sista större återstående uppgraderingsprojekten i Gate:01, fortsätter Hansi Danroth.

Flera nya företag

I Frösundavik sitter sedan tidigare bland andra Accord Healthcare, Andritz, Brunswick, KNTEC, Lufthansa, Merck, Mitsubishi, PharmaRelations, Plaza Group, Rimgard, SAS, Schneider, ServiceNow, Servier och Toshiba. Under den senaste tiden har, förutom nu Helio (2 100 kvm) har även flera andra bolag flyttat in – bland annat IT-bolaget Proact (1 385 kvm), IT/tjänsteleverantören Ingram Micro (760 kvm), svenska IT-bolaget Gibon (500 kvm), investeringsföretaget Stockwik (250 kvm), växtkedjan Plantagen (1 142 kvm), husdjurskedjan Arken Zoo (970 kvm), modeföretaget Björn Borg (1 250 kvm), den amerikanska elektroniktillverkaren Dell
(2 800 kvm) samt supply-chain ledaren Chep Scandinavia (230 kvm).

Dessutom har Schneider Electric (2 300 kvm), Open Infra (900 kvm) och Tranpenad (440 kvm) samtliga nyligen tecknat nya fem- och sexåriga avtal. Strategin att fylla på med fler dynamiska och expansiva bolag har burit frukt, och uthyrningsarean för de nya 25-tal företagen uppgår till ca 20 000 kvm.

Om Mengus

Mengus är en private equity-firma specialiserad på fastighetsinvesteringar. Mengus förvaltar fastighetsfonderna Mengus 2016 och Mengus 2019 för institutionella investerare. Tillgångarna i fonderna Mengus 2005 och Mengus 2011 är sedan tidigare avyttrade med mycket god avkastning. Mengus 2016 äger den 45 000 kvm stora Frösundavikfastigheten. Mengus 2019 är i investeringsfas och liksom tidigare fonder är

inriktningen kontorsfastigheter i Stockholm med utvecklingspotential.

Om Helio

Helio utvecklar nästa generations kontorshus med fokus på människor, aktiviteter, design, mat och hälsa. Idag finns bolaget på 11 platser i Stockholm och Malmö och har 65 anställda. Koncernen grundades 1998 och är en av pionjärerna inom coworking globalt.

More Community News

Call us +46 8 522 232 00 Mailinfo@helio.se