helio dockworks

Nu kan vi med stolthet berätta att vi tar ett kliv norrut och öppnar i Värtahamnen. Här bygger Niam något av det mest spektakulära vi har sett i kontorsväg i Sverige! Byggt på kajen med hela Värtan i fonden. Här kommer vi driva hela huset för alla – både hyresgäster och medlemmar – och dessutom en ny restaurang som vi håller på att rita. Vi älskar människovänliga kontor, och på Dockworks 32 000 kvadratmeter så kommer vi få plats med allt det som är ett komplett Helio. Och kanske lite till. Vi ses 2025!

Hela pressmeddelandet kommer här:

2022-05-31

Helio expanderar ytterligare – Niams fastighet The Dockworks blir största satsningen hittills 

Helio tar ytterligare kliv i sin expansionsresa och blir en del av Niams kontorsprojekt The Dockworks. Det spektakulära huset i Värtahamnen är skapat med högsta möjliga ambitioner gällande miljö, arkitektur, hälsa, mat och service. Med Helio som partner formas nu gästupplevelsen i huset för att matcha de högt ställda målen. De stora gemensamma ytorna kommer att husera meditationsrum, flera restauranger och caféer, ett orangeri samt en takbar. Samtliga hyresgäster kommer även att kunna ta del av kurerade program och aktiviteter med fokus på lärande, hälsa och gemenskap.

”The Dockworks är Sveriges mest innovativa kontorsprojekt och det ska bli spännande att skapa innehållet tillsammans med Niam. Coworking är ofta synonymt med mindre bolag men här har vi ett hus på 32 000 kvadratmeter som är ritat för att både stora och små hyresgäster ska kunna jobba i en gemenskap, med stor flexibilitet och olika aktiviteter under ett och samma tak. I The Dockworks kan vi på riktigt utmana vad ett kontorshus kan och bör vara”, säger Patrik Åström, vd på Helio.

Alla funktioner och service i huset är sammankopplade i en gemensam digital plattform där man förutom att hantera beställningar och betalningar av olika tjänster direkt till kontoret kan boka allt från sitt träningspass och parkering till en podcaststudio.

I The Dockworks erbjuds kontor för 1-2 500 personer, eventlokaler, caféer, restauranger, en takbar med utsikt över vattnet, ett orangeri, olika coworking-lounger, mötesrum och mycket mer. Helio kommer att hyra 3 300 kvadratmeter och även fungera som operatör för fastigheten för det program av tjänster och aktiviteter som både medlemmar och hyresgäster kan ta del av.   

”Under pandemin har kontorets roll som mötesplats blivit ännu viktigare vilket märks i The Dockworks design och koncept. Huset är byggt utifrån ett holistiskt tankesätt; hur kan vi skapa bästa möjliga plats för våra hyresgäster under dygnets alla vakna timmar? Med Helio har vi en partner med lång erfarenhet av att skapa kontorsmiljöer och platser med en inbjudande, energisk stämning. Vi är väldigt glada att ha dem ombord”, säger Ola Kolmert, Affärsutvecklare, Niam.

Huset som är ritat av Brunnberg & Forshed ska miljöklassas enligt BREEAM Outstanding, energiklass A samt med Well och öppnar under kvartal fyra, 2025. Våningsplanen är från cirka 600 – 3 600 kvadratmeter och i byggnaden finns tre gemensamma takterrasser och sju privata, ett cykelgarage, omklädningsrum med mera.

Avanti Partners har uthyrningsuppdraget för The Dockworks.

”Helios satsning i Dockworks med den hittills största anläggningen bekräftar inte bara husets, utan även områdets kvalitéer. Den här förhyrningen i kombination med att detaljplanen vann laga kraft tidigare i våras har verkligen blivit en boost för projektet”, säger Håkan Klinterhäll på Avanti Partners.

OM VÄRTAHAMNEN

Niam och projektet The Dockworks är del av utvecklingen av Värtahamnen, stadsdelen som blir en del av Norra Djurgårdsstaden. De gamla hamnmiljöerna ska fyllas med nya byggnader, mötesplatser, bostäder, arbetsplatser, restauranger och aktiviteter. Den nya stadsdelen kommer även i framtiden att anlöpas av kryssningsfartyg med miljontals passagerare varje år. När Vision Värtahamnen förverkligats ska det finns 20 000 arbetsplatser och 5 000 boende i området. Den första etappen innebär tillskapande av 110 000 kvm kommersiell bebyggelse i det unika området.

OM HELIO

Helio utvecklar nästa generations kontorshus med fokus på människor, aktiviteter, design, mat och hälsa. Idag finns bolaget på nio platser i Stockholm och Malmö samt har 65 anställda. Koncernen grundades 1998 och är en av pionjärerna inom coworking globalt. Dockworks blir Helios tionde etablering i Sverige. 

OM NIAM

Niam är en av norra Europas ledande fondförvaltare med fokus på investeringar inom fastigheter och infrastruktur. Under snart 25 år har Niam konsekvent levererat toppresultat genom alla fastighetscykler. Idag är bolaget en av Nordens största privata fastighetsägare med huvudkontor i Stockholm och lokalkontor i Köpenhamn, Helsingfors, Oslo och Luxemburg.

Kontaktuppgifter

Patrik Åström, +46 76 14 12 964, patrik.astrom@helio.se

Ola Kolmert, +46 768 71 50 83, ola.kolmert@niam.com

Håkan Klinterhäll, +46 708 75 16 66, hakan.klinterhall@avantipartners.se

More Community News

Call us +46 8 522 232 00 Mailinfo@helio.se