helio member

 

Intervju med: Marcus Smith

Gör: Grundare och VD på SocialView

Var: GT30

Sedan: Februari 2017

För mindre än ett halvår sedan flyttade SocialView in hos oss. En Kalmar– och Stockholmsbaserad social media-byrå som redan håller på att växa ur det nuvarande rummet. De har sedan starten 2014 vunnit priser både för sin tillväxt och sina kundcase. Vi tog en kopp kaffe med VDn Marcus Smith och pratade om vart de, och de sociala medierna, är på väg.

Marcus har fortfarande inte fyllt 24 men ändå arbetat med sociala medier i över tio år. Utan lång masterutbildning, men ett genuint intresse både för sociala medier och människorna som använder dem blev det naturligt att start ett företag.

– Både jag och Andreas, som jag startade det här tillsammans med, har alltid varit intresserade av teknik och digital utveckling. Och vi drog igång SocialView nästan direkt efter gymnasiet.

Trots att sociala medier är ett relativt nytt sätt att marknadsföra sig verkar väldigt många jobba med det. Vilka luckor finns att fylla?

– Visst är det många som håller på med det här, men alla har kanske inte den strategiska skärpan att verkligen rikta marknadsföringen exakt dit den ska, och sedan mäta resultatet av investeringen. Där kände vi att vi hade någonting att tillföra.

Många företag ökar närvaron på sociala medier, men Marcus menar att långt ifrån alla har en plan.

–Det är enkelt att göra inlägg på Facebook, men mer komplicerat om man vill gå från slentrianmässigt postande till att göra sociala medier till företags viktigaste marknadsföringskanal.

Facebook har idag två miljarder användare men verkar inte ha växtvärk. Vad sker härnäst?

– De stora aktörerna kommer att växla upp och skapa hela ekosystem runt sina tjänster. Nästa steg är att vi beställer hem matkassarna och sköter räkningarna på Facebook. Mark Zuckerberg säger att de endast genomfört några procent av deras totala plan än så länge. En del kanske tycker det är creepy, men vi tycker det är otroligt inspirerande att vara med om den här förändringen!

Mer infotmation om våra medlemskap kan du hitta här, och mer om GT30 där SocialView sitter hittar du här.

More Community News

Call us +46 8 522 232 00 Mailinfo@helio.se