Från och med 2018 har vi inlett ett samarbete med HER Global Network och kommer att se mer av Sofia, Alexandra, Romina och de andra hos oss. HER är ett globalt nätverk med förgreningar i USA och 8 städer i Europa. Mer om HER kan du läsa här, och vi tog ett par snabba frågor med Romina på HER.
Vilka står bakom HER?
I Stockholm består teamet av Sofia Kacim* (grundare), Aleksandra Avli (grundare), Romina Mariano* (partnerships), Linnea Nyman (community), Kim Gynnerstedt (communication), och Aida Vrazalica (partnerships). Sedan finns vi i 14 städer runt om i världen med lokala grundare. 
(*På bild)
 
Varför/när/var startades HER?
HER startades i Stockholm 2014 när Sofia och Aleksandra jobbade inom politiken, båda insåg att det inte fanns några forum för kvinnor att dela med sig av sina personliga erfarenheter utan att känna konkurrens. Det behövdes en ny plats att mötas på utan krav och med ett tydligt fokus på att hjälpa varandra framåt. 
 
Vad har ni för planer under 2018?
Under 2018 händer en hel del! Vi kommer fortsätta expandera och etablera oss i nya städer, och redan i vår öppnar vi i Sydney, Singapore, Warszawa och Kapstaden. Där vi ser extra mycket fram emot att få etablera oss i vårt första afrikanska land. Utöver expansionen planerar vi vår stora gala i maj samt flera träffar med fortsatt starka ämnen. Några exempel är kvinnans hälsa kopplat till hormonintag via preventivmedel, en fråga som diskuteras alldeles för sällan men berör och hämmar många kvinnor i deras dagliga liv. Kryptovalutor och ekonomisk makt samt kvinnor i politiken inför stundande val. 
 
Vem är medlem i HER?
En ’HER’ är en kvinna med ett driv, passion och emotionell intelligens som inspirerar. Hon är ambitiös och har ett stort samhällsintresse och är noga med att lyfta andra kvinnor längs med vägen. Hon pushar fram en kvinna samtidigt som hon klättrar uppåt. En HER delar med sig av sina erfarenheter men även motgångar för andra att lära av och erbjuder hjälp till kvinnan som behöver det. 
 
Hur kommer ert samarbete med Helio att se ut och hur kom det sig att ni ville vara hos just oss?
Helio var ett självklart val då vi har synkade värderingar när det kommer både till engagemanget kring jämlikhet, mångfald samt tron på vikten av nätverk för att driva förändring. Vi kommer hålla en återkommande HER breakfast i månaden i Helios fina lokaler runt om i Stockholm. HER breakfast sessions samlar kvinnor från olika bakgrunder och industrier där fokus är att skapa relationer med personerna bakom visitkorten. Vi sätter spännande och aktuella teman och bjuder in en ledande kvinna inom området som Guest of Honor. Alla HER träffar är interaktiva möten så diskussionerna blir alltid väldigt aktiva och samtidigt personliga, vilket är något vi tror är avgörande för att driva frågor framåt. 

More Community News

Call us +46 8 522 232 00 Mailinfo@helio.se