gather

Det svåra med framtiden är att bedöma din egen medverkan i den. Det är lätt att stå utanför och förutspå en trend eller rörelse men hur du själv kommer inverka på dessa förändringar är svårare.

Under pandemin har vi både tvingats pausa och accelerera delar av samhället. Teknik, innovation och samordning har tagit enorma kliv framåt, medan musik, kultur, och upplevelser stävjats. 

Under hösten, och nu till vinterns intåg, beslutade vi som ligger bakom Gather att släppa taget om det som varit en slags konferensnorm och hitta helt nya sätt att mötas. Fokus ligger ännu mer på hur uppfinningsrikedom, affärssinne, överlevnad, samskapande, kreativitet och konst kan samverka för att forma en bättre och mer hållbar framtid för alla. 

I vår Learn @ Lunch på Helio den 23/2 kommer vi att berätta varför, hur och när.

Vi kommer låta vår framtids- och trendspaning gå längs med denna väg:

1. Vi kommer att presentera våra tio viktigaste trender, från samhällets olika hörn. 

2. Vi förklara varför vi tror starkt på kreativt samskapande och hur vi ser att pandemin har låst upp dörrar som tidigare varit helt blockerade. Inte minst inom musik, live och kultursektorn som fått stå tillbaka under pandemin.

3. Vi belyser kulturens plats i staden och dess utveckling, och hur samhällen kommer formas i en framtida fusion mellan kultur, stad, teknik, människan och mycket annat. 

4. Vi kommer att belysa både etiska och hållbara aspekter av denna fusion och utveckling. 

5. Vi kommer även att berätta hur vi ser på vår egen roll i att driva en kulturell och kreativt uttryckande platform i framtiden, och hur vi alla kan bidra till det.

Jakob Grandin är entreprenören och nattlivsprofilen som bland annat ligger bakom stora klubb- och nöjessatsningar som Trädgården, Under Bron och det nyligen stängda Nobelberget. Han har även grundat organisationen Nattskiftet och arbetar numera på heltid med innovationsfestivalen Gather. 

Paulina Modlitba har en bakgrund inom teknik och har länge arbetat med att driva på innovation, förändring och digitaliseringen i olika form och sammanhang. Hon har bl a suttit i Digitaliseringskommissionens expertråd, blev Årets alumn på KTH 2018, och har format Gathers program sedan starten.

Eventet kommer att livesändas på Facebook och du kan anmäla dig till eventet här: https://www.facebook.com/events/877221103012661

Läs mer på www.gatherfestival.com

More Community News

Call us +46 8 522 232 00 Mailinfo@helio.se