flora wiström

Abundo presenterar en inspirationsföreläsning i samarbete med Helio med författaren och bloggare Flora Wiström, som delar med sig av tankar, tips och reflektioner kring sitt skrivande.

Flora vill sänka tröskeln för skrivande, och med hennes föreläsning vill hon blåsa mod och skrivglädje i dig som åhörare!

Flora beskriver sin föreläsning – Länge tänkte jag att jag inte kunde skriva. Att författare var en människa av ett annat slag. De hade en medfödd talang som jag saknade.

Jag, som bloggat sedan jag var tolv och alltid skrivit, särskilde mitt skrivande från det där andra. Det litterära. Det ”riktiga”. Tills jag började plugga skrivande. Tills jag förstod att man måste skriva för att ”kunna skriva”. Att skrivandet på många sätt kan liknas vid ett musikinstrument. Ingen förväntar sig att du ska kunna spela gitarr första gången du får en gitarr i din famn. Så varför skulle du då vara född färdiglärd författare?

I min föreläsning pratar jag om hur jag har jobbat fram mina två romaner (Stanna, 2016 och Hålla andan, 2019), från första mobilanteckning till färdig text. Hur jag kommer igång och hur jag gör när jag kör fast. Jag talar även om hur jag fick idéerna till mina böcker och hur man kan leta rätt på sin egen berättelse.

Jag vill sänka tröskeln för skrivande. Varför spikar målare upp sina alster på väggen, medan vi som skriver gömmer våra texter i byrålådan?

Med min föreläsning vill jag blåsa mod och skrivglädje i åhörarna.

Den här föreläsningen produceras av Abundo i samarbete med Helio, exklusivt för Abundos medlemmar, men som Helio medlem har du möjlighet att få ta del av denna kväll genom att OSA till martin.tallvid@helio.se

Föreläsningen hålls i hörsalen “Bond”, en salong med bekväma biostolar. Innan och efter föreläsningen kan du ta något att äta i restaurangen Penny & Bill.

MAT & DRYCK: Kom tidigt eller stanna gärna kvar för en bit mat eller drinkar i restaurangen Penny & Bill.

More Community News

Call us +46 8 522 232 00 Mailinfo@helio.se