Under april månad har vi tillsammans med Abundo och Profile Agency producerat en föreläsningsserie i sex delar – helt exklusivt för Abundo och Helios medlemmar! Sist upp är den minnesvärda minnesmästaren Jonas Von Essen. Vi ställde honom mot väggen med fem snabba frågor för att få en inblick i vad vi kommer lära oss, eller minnas, från morgondagens föreläsning.

Hej Jonas, här kommer fem snabba frågor till dig!

HUR kommer man ihåg de 50 000 första decimalerna i Pi?!

Man måste sätta sig in i minnestekniker för att förstå exakt hur det går till, men i korthet så föreställer man sig en lång promenad full av galna bilder genom exempelvis Skövde!

Kan man verkligen gå från förvirrad och glömsk till en klippa på att minnas?

Ja! Jag känner mig i och för sig fortfarande ofta förvirrad, men hur uselt minne man än har så kan man definitivt göra det otroligt mycket bättre med rätt tekniker!

Brukar du någonsin glömma någonting?

Ja, häromdagen glömde jag väskan på tåget för sjätte gången. Men viktiga saker, som pi-decimaler och TP-frågor, har jag stenkoll på!

Kan man selektivt välja ut vad man ska kunna lägga på minnet?

På sätt och vis. Om något är extremt minnesvärt kan det vara svårt att välja bort det, men annars har man väldigt bra kontroll på vad man vill och inte vill minnas när man använder minnestekniker.

Har alla samma typ av förutsättningar när det kommer till minnesträning?  

Alla har ju en hjärna, och det är grundkravet. Teknikerna är anpassade efter hur människohjärnan jobbar, så de kommer att fungera för alla. Sedan kanske inte alla kan bli världsmästare, men alla kan definitivt bli minnesgenier!

Tack Jonas, vi ser SÅ mycket fram emot att få ett, något bättre, minne under din föreläsning imorgon! 

More Community News

Call us +46 8 522 232 00 Mailinfo@helio.se