Filmdags! Vi är stolta över att kunna presentera ett nytt samarbete med Doc Lounge, den ambulerande filmfestivalen som visar svensk och internationell dokumentärfilm på olika platser runt i stan. Varje film  ramas in av konst, musik, performance eller regissörsbesök. 5 december 18-22 är det dags, och då visas Mephobia, All This Panic och dessutom kommer det bli performance av KÖREN.

Mer info om eventet nedan. För medlemmar på Helio är eventet såklart gratis, och du anmäler dig till martin.tallvid@helioworks.se!

▼▼▼

HUVUDFILM – ’ All This Panic’

English info: http://doclounge.se/films/all-this-panic

‘All This Panic’ följer två tonårstjejer, Ginger & Dusty, som växer upp i New York. Tillsammans med sina vänner och klasskamrater navigerar de sig genom gymnasiet. De är charmigt vältaliga och förvånansvärt uppriktiga. Under filmen växer tjejerna praktiskt taget upp framför kameran och deras värld expanderar. Plötsligt avviker deras vägar från varandra, de flyttar ifrån deras familjehem och familjekonstellationerna förändras.

“Might be the most honest documentary about teenage girlhood ever” – I-D magazine

Regissören Jenny Gage och fotografen Tom Bettertonsin visar upp en vacker och känsliga estetik. De fångar intima ögonblick av självförverkligande samt styrkan och hållbarheten hos en vänskap. Deras engagemang för dokumentären och deras öppenhet för tonåringarna skapar ett självklart och naket porträtt av den bitterljuva ungdomen.

“All This Panic is a perfectly judged, honest account of life on the cusp of womanhood” – Dazed and Confused Magazine

Dokumentären hade världspremiär på Tribeca 2016.

Jenny Gage / USA / 2016 / 79 min
Språk: Engelska
Undertexter: Ingen

▼▼▼

FÖRFILM

’Mephobia’

Ett gäng tjejer på 6-8 år drar omkring o trashar skräp i kvarteret. Det äldre tjejgänget är minst lika frustrerade men deras oförlösta rastlöshet tar sig andra uttryck och gränserna prövas konstant. Varenda scen skaver av igenkänning och lyckas krypa under huden i denna film där hybris och förakt går hand i hand.

Visades på Göteborgs filmfestival 2016. ’Mephobia’ enligt Urban Dictionary: Fear of becoming so awesome that the human race can’t handle it and everyone dies.

Mika Gustafson / Sverige / 2016

▼▼▼

KÖREN

KÖREN är en separatistisk kör för kvinnor och transpersoner och vi sjunger bara musik som är skriven av just kvinnor och transpersoner. Vi har inga inträdesprov, och alla som vill får vara med (så länge det finns plats). Vi sjunger låtar som vi själva arrangerar och sammanställer.

More Community News

Call us +46 8 522 232 00 Mailinfo@helio.se