Välkommen till Learn@Lunch på GT30 med Emelie Fågelstedt. Emelie är digital strateg med stort intresse för gigekonomin, distansarbete och förändringar på arbetsmarknaden. Hon är även en av grundarna bakom Svenska Nomader – Sveriges största mötesplats för digitala nomader. En digital nomad är någon som jobbar platsoberoende med hjälp av digitala verktyg, och med världen som kontor. Emelie är själv egenföretagare sedan åtta år tillbaka, varav flera år har spenderats i Tokyo och London – jobbandes på distans mot svenska kunder. Idag driver hon en nätverksbyrå där hon samarbetar med andra konsulter och byråer från Europa och Asien.

Det sägs att det kommer att finnas en miljard digitala nomader år 2035; samtidigt talas det om att mer än hälften av USA:s arbetande befolkning kommer att vara frilansare inom bara 10 år. Emelies föreläsning kommer att ge en introduktion till den digitala nomaden och hur platsoberoende arbete kan se ut. Hon kommer att ge exempel både från sin egen resa och lyfta andra medlemmar ur nätverket Svenska Nomader. Emelie kommer även att ge tips kring hur man själv kan ta steget att jobba på distans – och föra en diskussion om varför fler företag måste börja erbjuda större flexibilitet för att fortsätta vara attraktiva arbetsgivare i framtiden.

Svenska Nomader är ett nätverk som samlar frilansare, entreprenörer och anställda som har intresse av att arbeta platsoberoende. De verkar även som en plattform för diskussioner med företag, organisationer och offentlig sektor om hur man ska förbereda sig för framtidens arbetsmarknad. Nätverket består av en hemsida, podcast, vlogg och en aktiv Facebookgrupp. Svenska Nomader har även talat på bland annat Internetdagarna, Goto 10, Reglabs årskonferens och Sidehustle Sthlm meetup, och syns i Telias nya webbcast Work in Progress.
Under Learn@Lunch bjuder vi – som alltid – på lunch och öppen frågestund / diskussion efter!

OSA till Helios Head Curator, martin.tallvid@helioworks.se senast den 17:e Augusti.

More Community News

Call us +46 8 522 232 00 Mailinfo@helio.se