Jämställdhet är inte en kvinnofråga – det är framgångsreceptet för både män och kvinnor.

Under Learn@Lunch den 23:e April får vi lyssna till Viktoria Saxby som skrivit boken – Den nya mannen – där visar Viktoria, som har arbetat med jämställdhet i 25 år, hur (o)jämställdhet hänger ihop med allt från familjerelationer och personlig hälsa till ekonomisk tillväxt, befolkningsmängd och migration – ja, hela vår framtid.  I motsats till mycket annat i jämställdhetsdebatten handlar den här boken inte om att skapa motsättningar mellan män och kvinnor. Det är nämligen hög tid att sluta tänka på jämställdhet som en maktkamp mellan könen.

Ökad kunskap om jämställdhet kan bland annat leda till att:

• du får bättre hälsa och ett längre liv

• du får närmare relationer till din partner, dina barn och vänner

• du blir mer konkurrenskraftig och stresstålig

• du blir en bättre ledare eller chef

• du kan locka de främsta talangerna till ditt företag

• ditt företag blir mer effektivt, innovativt och lönsamt

Jämställdhet kräver en ny sorts maskulinitet. Det är först när fler män och pojkar får kunskap om de mörka baksidorna av dagens maskulinitetsnormer som en verklig förändring kommer att kunna ske. Den nya mannen är en hjälp på vägen.

>>Läs intervjun med Viktoria i Scandinavian Man<<

Viktoria Saxby är jämställdhetsexpert och har tidigare arbetat inom politiken som jämställdhetspolitiskt sakkunnig. Hon har även utbildat chefer inom Försvarsmakten och Polismyndigheten samt jobbat med anti-trafficking-, freds- och demokratifrågor. Hon har också arbetat med gängmedlemmar i Los Angeles i många år. Idag arbetar hon med utbildningar genom företaget HopeComms samt är grundare till organisationen TakeTwo som verkar för bättre representation i reklam, filmer och nyhetsmedier.

OSA precis som vanligt till martin.tallvid@helioworks.se senast den 18:e April – Och precis som vanligt fixar vi en finfin lunch att tugga på medan du lyssnar.

More Community News

Call us +46 8 522 232 00 Mailinfo@helio.se