Helio har nyligen inlett ett samarbete med CJ Studio runt våra två nyaste etableringar i centrala Stockholm, Helio Stockholm City och Helio Klarakvarteren. CJ vann pris för årets snyggaste kontor 2022 för Caia Cosmetics, och ligger bakom flera uppmärksammade projekt såsom Liebling, Polarium, Hornstulls Bodega och Bågar & Glas. Båda de nya Helio-anläggningarna öppnar i september och designarbetet går just nu i överljudshastighet på kontoret hos CJ Studio – så vi passade på att störa dem mitt i jobbet. 

Berätta, vilka är CJ Studio och vilka är ni som ligger bakom?

CJ studio startades hösten 2018 av oss, Charlotta Skog och Jonna Flordal. Jonna var senast kontorschef på Utopia och Charlotta var partner på Koncept. Med över 10 års erfarenhet i branschen kom längtan till att arbeta närmare både hantverket och kunderna. Att vara ett litet och snabbfotat kontor med lusten som drivkraft. Vår styrka är varumärkesbyggande arkitektur, design och inredning som tydligt stärker kundens varumärke och affär. Vi arbetar inom både kontor, bostäder, retail och hospitalitymiljöer för både företag och privatpersoner. Idag är vi fyra medarbetare.

Det är full gas på två olika projekt med oss, berätta mer Klarakvarteren och City? Vad är er inspiration?


I Helio Klarakvarteren har vi inspirerats av historien, både av huset och gatan det står på. Lokalen har både känslan av en gammal paradvåning och en cool äldre industrilokal. Detta lyfter vi fram med färger, former och fast- och lös inredning. Gatans liv och energi följer med in i café och co-working lounge, vi skapar dynamik i mötet av mustiga färger, material och formstark design. Det är tillåtande, lite okonventionellt, familjärt, kontrastrikt och modigt.

På Malmskillnadsgatan 29 tar vi oss an en fantastisk ljusgård som är kokpunkten i ett stort kontorshus, vi inspireras av ljusgården med dess fantastiska marmorgolv och de omgivande minimalistiska fasaderna i brunt och vitt. Och lägger till massa värme i form av flera olika lounger, varma träslag i möbler och träpaneler och en del formstarka element såsom mötesrumsboxar och café i intensiva färger och högblanka ytor. Känslan är ombonad, social, tidlöst, internationell och nytänkande.

Materialpalett från Klarakvarteren.

Vad är annorlunda med att rita för coworking jämfört med andra projekt?

Skillnaden på att rita coworking jämfört med andra kontor är att det är ännu mer fokus på variation i både utseende och funktion. Det ska finnas platser för alla humör och tillfällen. Allt från ”jag vill vara social och surra med andra”, ”jag vill stå upp och arbeta en stund” eller ”jag vill ta superhemliga teamsmöten ostört”. Coworking ligger närmare både hotell-, restaurang-, och hemmiljöer därför hämtar vi inspiration från alla dessa miljöer för att hitta rätt värme och detaljrikedom och få medlemmarna att riktigt längta till kontoret.

Materialpalett från City

Med några korta meningar vad kan vi förvänta oss när vi kliver in på de nya Helio-anläggningarna i höst?

WOW! Här trivs jag, här vill jag stanna, här känner jag både arbetsfokus och inspiration.

Om du är nyfiken på våra två nya Helio som öppnar i höst, så kika in här på Klarakvarteren och Stockholm City. Mer om CJ Studio kan du hitta på deras hemsida!

More Community News

Call us +46 8 522 232 00 Mailinfo@helio.se