”Att det är viktigt att andas är ingen nyhet. Bara några minuters syrebrist kan för alltid förstöra hjärnans förmåga att bearbeta inkommande information. Men det är inte bara viktigt ATT vi andas, utan också HUR vi andas. En andning som bara är lite obalanserad ger över tiden stora negativa konsekvenser eftersom vi andas så mycket varje dag. Genom att förbättra vår andning kan vi förbättra syresättningen och påverka våra tankar och känslor, våra inre organ som hjärta och hjärna och kroppens olika funktioner som muskelrörelser, matsmältning och immunförsvar på ett positivt sätt.”

Anders Olsson är föreläsare, utbildare och grundare av Medveten Andning och har skrivit boken med samma namn. Efter att i hela sitt liv haft en hjärna som gått på högvarv har han haft turen att stöta på verktyg som hjälpt honom slappna av och hitta sitt inre lugn. Det kraftfullaste av dessa verktyg har utan tvekan varit att förbättra andningen, vilket ledde till Anders beslut att bli världens främste expert inom andning. Det är snart 10 år sedan och sedan dess har han hjälp tiotusentals människor till en bättre hälsa och ökad livskvalité. Mer energi, bättre sömn, jämnare humör, ökad koncentrationsförmåga, mindre smärta och bättre idrottsprestation är ständigt återkommande resultat, bara genom något så enkelt som att förbättra sättet vi andas på.

Anders har en bakgrund som IT-entreprenör och tycker om att trampa oupptrampade stigar. Han är den förste i världen som sprungit ett halvmaraton med silvertejp över munnen, något han gjorde för att visa att det faktiskt är möjligt att bara andas genom näsan vid fysisk aktivitet. Anders har också arrangerat världens första näsandningslopp, Nääsloppet på Nääs slott utanför Göteborg, där deltagarna bara andades genom näsan. Han har utbildat närmare 800 Andningsinstruktörer, än så länge främst i Sverige men även runtom i världen. Han är nyligen hemkommen från USA där han gästföreläst på flera kurser på Arizona State University, ett av USA’s största universitet med över 70 000 studenter. Han deltog också under tre veckor i en banbrytande andningsstudie på Stanford, ett av USA’s högst rankade medicinska institutioner. Bland annat blockade deltagarna igen sin näsa under 10 dygn, så att de bara kunde andas genom munnen. Munandning 24×7 hade en stor negativ inverkan på sömn, energi, humör, stress, mental kapacitet och sug efter skräpmat.

OSA till martin.tallvid@helioworks.se – och precis som vanligt bjuder vi på en finfin lunch att tugga på medan du lyssnar – Vi ses!

More Community News

Call us +46 8 522 232 00 Mailinfo@helio.se