albin plantin

Helio Kungsholmen har, och håller på att göra en rad olika förändringar. Mannen som finns på plats som ansvarig Site Manager heter Albin Plantin. Han är utöver sverigemästare i boule, personen som stått mitt i byggdamm och omstruktureringar. Därför ville vi fråga just honom om Helio Kungsholmens framtid men även lära känna personen som alltid finns på plats.

Hej Albin, ska vi börja med att reda ut det här med Boulemästare? Hur bra är du?

Haha det är väl betraktaren som avgör? Jag började spela 1993, har femton SM-guld och har spelat både VM och EM som junior och senior. Högst rankad i Sverige 2007-2009, övrig tid top 10! Jag har också varit coach för damlandslaget och klubblaget Sibirien. Vi kom tredje plats i EM, VM och Världscupen med damlandslagen och har varit i Semifinal i Europacupen.

Holy smokes man! Stämmer det att det under en intern boule-AW hände en smärre olycka där du var högst inblandad?

Ja så var det, fast jag var på rätt sida av historien kan man säga. Jag skulle skjuta den lilla träkulan [även kallad Couchonnet eller lillen] i vår match och lyckades träffa den rätt hårt. Dessvärre studsade den sedan vidare på min kollega Linus och lyckades träffa på en plats som resulterade i att han föll dubbelvikt ner på golvet. Som tur är, skrattar vi åt det idag!

Berätta om din Helioresa, från nyanställd tills idag!

Allt började via en rekommendation från en gammal kollega för snart 2 år sedan. Linus, samma man som olyckligt nog även var inblandad i boule-incidenten. Jag började jobba med möten för att sedan gå över till att vara ansvarig för den avdelningen, till att nu vara Site Manager för Helio Kungsholmen. Det har varit en väldigt spännande resa och varit utmanande på ett bra sätt hela vägen. Jag ser fram emot att se Kungsholmen växa och se vad vi kan göra tillsammans där – Helio, medlemmar, konferensgäster och övrigt folk i huset.

Hur känns det att tillsammans med anläggningen växa och adapteras?

Hela området är väldigt intressant och ett bra ställe att växa på. Det händer mycket här och det är en naturlig plats för våra medlemmar att vilja vistas. För mig känns det som ett otroligt givande projekt som kommer landa i något som är bra för många på Kungsholmen, och för Stockholm i helhet.

Berätta vad som hänt på Helio Kungsholmen under vinter och vår! Vad är nytt och vilka är de största förändringarna?

Medlemsdelen har utökat enormt i och med att vi byggt iordning ”Banken”, en avskild del som är avsedd enbart för medlemmar. Det är en cool lokal med många detaljer och faciliteter. Vi har även byggt nya kontor vid vårt café och kommer även där ha plats för fler medlemmar. I konferensdelen har vi massa kul som händer, vi har bland annat haft en serie föreläsningar i Guldspaden med Anna Kindberg Batra och Olof Lundh med fler.

Ni har byggt en helt ny poddstudio! Är den fritt fram för vem som helst att boka?

Yes! Den är mysig till max och ligger i det gamla bankvalvet. Tre sköna fåtöljer, bra teknik och självklart väldigt ljudisolerat! Bland andra så spelar Bonnier News Brand Studio in podden Våra Vänner hos oss just nu.

Kan man köpa till tjänster som redigering och klippning?

Absolut, på Helio löser vi det mesta.

Vad skulle du själv säga är det bästa med konceptet coworking?

Det finns massor. Nätverket, “kollegor” och framförallt ett extremt kul sätt att arbeta och träffa människor!

Vad är säreget med Helios anläggning på Kungsholmen?

Först och främst har vi många härliga företag som sitter i området! Jag skulle säga att det finns stora och roliga möjligheter för våra medlemmar att genomföra olika typer av event i våra många bokningsbara rum. “Banken” är en väldigt spännande lokal, en favorit. Vi kommer även under hösten skapa kontor på våning 23, då kommer ju utsikten från de kontoren vara säreget. Bombastiskt rent ut sagt!

Vi har fått nys om att du en gång försökt färga ditt rödlätta skägg blont, men att färgen inte bet. Kommer vi få se dig prydas med andra kulörer framöver?

Haha ja! Har funderat kring att utveckla det hela och mer följa säsongen. Tänk julpynt, påskris, pumpor, hjärtan osv. Kom gärna med tips!

Slutligen Albin, om jag säger Learn@Lunch, vad säger du då?

Då säger jag GÅ! Det är en inspirerande föreläsningsserie i Helio-regi med massor av intressanta föreläsare. Ett väldigt skönt sätt att tillbringa sin lunch, då det även är något vi bjuder på. Att lära sig medan man har “rast” är ju ett slående koncept! [Läs mer om nästa Learn@Lunch HÄR.]

Tack Albin! Om ni är sugna på att få en visning i lokalerna på Kungsholmen eller vill ge Albin skägg-pynts-tips är det bara att maila honom på albin.plantin@helio.se !

Och som alltid följ oss på Instagram via @wearehelio för ständiga uppdateringar och nyheter.

More Community News

Call us +46 8 522 232 00 Mailinfo@helio.se