Behöver du få fart på era möten? Du är inte ensam, väldigt mycket av våra arbetsdagar sker i olika formera av möten och vi har alla ett behov av att de är så bra de bara kan bli. På Helio har vi tusentals workshops, off-sites, event, bolagsstämmor, boot camps, billanseringar och allt däremellan och här kommer våra bästa tips vi har snappat upp från mötesproffsen:

Målet med mötet

Utan ett glasklart mål, så kommer ni inte komma någon vart alls i mötet. Det kan låta väldigt basalt, men sanningen är att det är oftast det mest grundläggande som saknas. Förväntar du dig input från dina kollegor för en pitch, eller är det ett informerande möte? Om inte alla i rummet vet exakt vad som behöver klaras av är det lätt att hamna på sidospår, eller kanske nicka till lite.

(Nästan) alla ska med. 

Oftast kommer det lite för mycket folk på mötet, eftersom personerna ”brukar vara med” eller också vill komma bort från kontoret. Det kan verka lockande, men för varje extra person i rummet så kommer mötet ta mer tid från dina kollegor, och det kommer att vara längre till beslutet. Rädd att någon ska känna sig utanför? Med tydlighet om varför, och att dela med sig av resultatet efter brukar det gå att överbrygga.

Om du letar efter ett mötesrum eller konferensrum i Stockholm så har vi 50 stycken att bläddra bland här.

Var en tidspolis!

På samma sätt som det är viktigt att ha ett tydligt mål, så är det också viktigt att hinna ta med alla delar. Att missa att diskutera igenom en viktig punkt, gör att du kanske måste vänta ytterligare ett par veckor innan allas kalenderar, resor med mera går att synka med varandra. Att vara tidspolis kanske inte låter så kul, men dina kollegor kommer att uppskatta det i längden.

Här hittar du våra populära mötesrum för upp till 20 personer i Stockholm.

Dela ut munkavlar om det behövs

Du vet den där personen som tar lite för mycket plats i mötet? Det ligger på den som leder mötet att effektivt stoppa beteendet och låta andra komma till tals. Avbryt artigt, och säg att du hör personen, men det är viktigt att låta alla personer runt bordet komma till tals innan ett beslut kan tas. Om personen också börjar recensera andras idéer är det snarare läge att fundera på personen en ska bli injuden igen.

Pausa/Dansa

Den mänskliga hjärnan klarar inte av att hålla koncentrationen mer än en timme i stöten. Planera in många mikropauser (5 minuter räcker!) i mötet, men låt dem inte bara vara ett tillfälle för folk att dyka rakt in i telefonen för att kolla mailen, utan ha något litet inplanerat i varje paus. Något gott att äta för att hålla energin uppe brukar vara bra, men nästa paus kan vara en kort promenad runt kvarteret eller att sitta och meditera 3 minuter tillsammans. Det viktigaste är att bryta av mötet för att hämta energi.

Om det är en worskhop som du ska hålla kan du också läsa vidare i vår guide till de absolut bästa övningarna för din workshop. 

Om du behöver lokal för ett möte eller workshop, så hittar du 60 sätt att komma ut från kontoret på vår översikt här. Chatta kan du göra nere i högra hörnet, våga testa oss – vi svarar blixtsnabbt!

 

 

 

 

More Community News

Call us +46 8 522 232 00 Mailinfo@helio.se