helio coworking stockholm

Att dela kontor med andra är inte bara kul, det gör också att du sparar både tid och pengar. Här går vi igenom de olika sätten som du får mer pengar kvar i bolagets plånbok jämfört med ett traditionellt kontor. 

Vi får ofta frågan om vad det kostar att sitta på Helio jämfört med att ha ett klassiskt kontor. Att kunna sitta i arkitektritade lokaler, kunna gå på medlemsevent med föreläsare, gymkort, kaffe, 1000mbit WiFi, posthantering, reception och dessutom med briljant personal låter kanske som en dyr affär – men faktum är att du sparar faktiskt pengar jämfört med att ha ett eget kontor på den totala kalkylen.

Hur du sparar pengar på coworking

1. Du kan flytta in, slå upp din laptop och börja jobba inom 1 timme. Att flytta in i ett eget kontor kräver ofta månader av planering, sedan behöver du teckna avtal med IT-leverantörer, städfirma, arkitekter, hantverkare elavtal, försäkringsbolag, skrivarleverantör, fruktkorgsbud – och allt dett kräver dessutom koordinering från någon ur ditt team.

2. Möbler ingår. Möbler är dyrt, stort och krångligt – så varför ska du äga dem, om det du egentligen vill göra är att bygga upp ett bolag?

3. Ingen på ditt företag behöver tänka på att ta hand om kontoret – ingen som ringer IT-supporten, ingen som behöver gå ut för att köpa kaffe (eller diska muggarna) eller som har missat att ge nyckeln till städfirman. Och ingen som behöver svara i telefonen och släppa upp besökare – det gör vi åt dig. Många bolag kan spara en halvtidstjänst bara genom att all kontorsadministration försvinner!

4. Betala inte hyra för tomma konferensrum, korridorer, toaletter eller annat. Betala bara för den tiden du behöver rummen genom en enkel bokning i Helio-appen och resten av ytorna delar du och de andra medlemmarna på. Det som också ingår är 1000 mbit WiFi, fastighetskatten, förbrukning och tillägg, något som lägger på cirka 20% på de flesta hyror.

5. Flexa uppåt och nedåt beroende på hur du växer – det löser vi! Du behöver inte tänka på att hyra ut platser till andra om ni blir färre – eller hyra ut det gamla kontoret om det har blivit för litet. På våra över 20 000 m2 i Stockholm kan du både krympa och växa hur du vill med flexibla kontrakt.

Sammanfattning

De flesta bolag kan spara cirka 30-40% på att sitta i i en coworking-miljö när när man tittar på totalkalkylen, samtidigt som man får tillgång till ett kontor med hundratals andra intressanta bolag, föreläsningar, frukostar och mycket annat som inte finns på ett vanligt kontor.

Fortsatt nyfiken på coworking? Här är en guide till allt du behöver veta om hur coworking fungerar, vad det kostar och coworkingens historia. 

More Community News

Call us +46 8 522 232 00 Mailinfo@helio.se