Välkommen tillbaka till verkligheten!

För vissa känns den sista veckan på semestern oändligt lång, och man vill bara trycka gaspedalen i botten och kasta sig rakt in i hösten. Andra tycker att semestern försvann fortare än en Calippo i 30 graders värme, och det tar flera veckor att vänja sig vid att vakna på grund av en ringsignal istället för fågelkvitter.

Oavsett vad din anledning är, så är det värt att hålla i semesterkänslan ett par veckor till. Här kommer våra 5 bästa hacks för att sommaren ska kännas oääääändligt lång!


1. Walk & talk! Strunta i mötesrummet och ta istället en promenad i solen med ditt möte. Upplev ett förändrat fokus och högre effektivitet. Det finns massor med forskning som tyder på att vi får en personligare kontakt med varandra när vi lägger bort all elektronik och istället andas frisk luft under mötet.

2. Ta dig till jobbet genom att gå, springa eller cykla. De flesta Stockholmare lägger 5-10 timmar i månaden på pendling, och det kanske är tid du kan vara utomhus istället för att betrakta insidan av en tunnelbanevagn? Det är minst 2 månader till med perfekt väder för att få lite extra frisk luft.

3. Tänk efter innan stormen börjar. Det är lätt att börja fylla på kalendern med allt mellan himmel och jord, men försök att skapa lite överblick för att inte låta hela hösten styras av andra människors kalenderinbjudningar. Boka gärna upp längre block av tid, tex varje torsdag i kalendern där du håller mötesfritt och tillfälle att jobba fokuserat.

4. Flexa tiden! Kvällarna är fortfarande ljusa, så var på jobbet 1 timme tidigare och vinn en sommarkväll istället vid badsjön, med din barndomskompis eller en cykeltur i skogen.

5. Boka in nästa semester. Högsäsongen för resebyråer är de perioder när människor kommer tillbaka till jobbet – våra hjärnor behöver något nytt att se fram emot. Och för att det ska fungera att se fram emot, behöver det inte vara en jorden-runt-resa med valhajsdyk – utan en dagsutflykt ut i skärgården räcker för att semesterkänslan ska sitta kvar. Bon voyage!

Hösten, nu åker vi.

More Community News

Call us +46 8 522 232 00 Mailinfo@helio.se