Smart och innovativ stadsodling är en ny smart stadsaktivitet för hållbar stadsutveckling. Många städer världen över har börjat se på stadsodling som något som möjliggör säker mat, spänstighet och cirkulär ekonomi.

Under överseende av det fransk-svenska partnerskapet för innovation och gröna lösningar kommer ett frukostseminarium om stadsodling och hållbara smarta städer att hållas hos Helio på Kungsholmen den 9 oktober 2019. Detta ger svenska och franska intressenter möjlighet att starta en dialog.

Efter konferensen följer en studietur av stadsodlingen som drivs av SweGreen, ett banbrytande innovationsföretag inom digitaliserad och cirkulär stadsodling.

Det fransk-svenska partnerskapet för innovation och gröna lösningar, klimatförändringens hot sätter nya krav på gränsöverskridande samarbeten och båda länderna är hem till världsledande digitaliserings- och cleantech företag på världens frontlinje. Genom att utnyttja varandras styrkor och genom att arbeta tillsammans för att främja innovationer och ny teknologi så kommer samarbetet mellan Frankrike och Sverige att sätta nyckeln i nyckellåset för att låsa upp otroliga möjligheter på en världsklassig nivå.

Agenda: 

  • 08:30-09:00 Frukost och mingel
  • 09:00-10:30 Inspirerande tal och paneldiskussioner

Politiska representanter från Sverige och Frankrike (Öppnande):

  • Frankrikes ambassadör i Sverige, David Cvach
  • Jenny Ohlsson, Svenska 2030 ambassadören

Experttal och paneldiskussioner:

Charlie Gullström, Viable Cities – Keynote

Sepehr Mousavi, Chief Innovation Officer – SweGreen

Hanna Eriksson, Smart City Sweden (TBC)

T4P (toit parisien productif projet pilote) – Thomas Haden

France Urbaine, Kader Makhlouf

Parisculteurs, Jacques-Oliver Bled

Staden Grenoble, Christine Simoens

  • 10:30-11:30 Studietur av SweGreens CityFarm
  • 11:30-12:00 Mingel och nätverkande (kan följas upp med lunch)

Eventorganisatörer:

Franska Institutet (Institut Francais de Suède) är en fransk offentlig organisationen under utrikesdepartementet och är en del av den franska ambassaden i Sverige.

Viable Cities är en av de svenska Strategiska Innovationsprogrammen som har som huvudmål att bidra till forskning och innovation i områdena runt smarta hållbara städer.

SweGreen är ett innovations- och teknikföretag inom området stadsodling baserat i Stockholm.

*** Vill du komma? Som medlem på Helio behöver du bara skicka ett email till vår Head Curator martin.tallvid@helio.se för att komma med på listan!

 

More Community News

Call us +46 8 522 232 00 Mailinfo@helio.se