Vad händer om du går på en afterwork utan prat, alkohol, mobiler och mingel? Kom och ge dig själv en tyst, sval och digitalt nedkopplad stund efter en hektisk arbetsvecka. Välkommen till en knäpptyst after work – ’Off the Work’ – i samarbete med OAS, One Agency och Helio.

Ingen alkohol. Inget mingel. Inget prat. Inga mobiler. Inga datorer. Inga klockor. Ingenting som ska sägas, göras eller presteras. Två timmar vilsam tystnad tillsammans med andra människor. Den ständigt uppkopplade och digitala vardagen gör oss sjuka. Socialt brus kräver vår uppmärksamhet dygnet runt och våra hjärnor bombas av ett ständigt informationsflöde. När du stänger av teknik, jobb och prat en liten stund hjälper du din hjärna och kropp att återhämta energi på djupet.

Du kan sitta, stå, ligga ner. Du kan låta händerna pyssla, göra något monotont för att låta hjärnan vila. Du kan låta kroppen slappna av och hitta lugnet så att när du sen kommer hem till din lägenhet, din partner, dina vänner och din familj så är det DU som kommer hem. Inte ett utslaget, stressat paket som faller ihop på soffan.

Off the work är öppet för alla och kostar ingenting att delta i. Du behöver inte kunna avancerade meditationstekniker eller göra något du inte vill. Kom som du är. Gå därifrån lite mer som du vill vara.

Om föreläsaren

Victoria Palm är föreläsare, workshopledare och medgrundare till OAS.

Om OAS

Oas är en metod grundad i forskning som arbetar förebyggande för att minska psykisk och fysisk ohälsa kopplat till digital stress och informationsöverflöd hos individer och företag. OAS ger fler människor verktygen att skapa sig ett rikare liv med utgångspunkt i sundare digitala vanor. Läs mer på:​ ​www.komtilloas.se

VAD: En tyst och digitalt nedkopplad after work

OSA: Denna länk

PASSAR: Dig som vill få en avslappnande avslutning på dagen och en tyst andningspaus från den stressiga vardagen.

VARFÖR: Hjälpa dig att hitta svalkande tystnad, lugn och avslappning i slutet av en social, uppkopplad och produktiv arbetsvecka.

NÄR: Torsdag 27 september, klockan 18.00-20.00

VAR: Grev Turegatan 30, Stockholm

KOSTNAD: Kostnadsfritt och öppet för alla

REGLER FÖR OFF THE WORK:TYSTNAD || För att kunna varva ner utan att behöva prestera verbalt kommer det råda total tystnad. Du kommunicerar även med ögonen. Undvik därför ögonkontakt med andra i rummet.

OFFLINE || För att kunna lägga intellekt, framåtrörelse och prestation åt sidan behöver du lämna plats för att vara stilla. Därför ska all elektronik och din klocka stängas av och läggas bort.

RESPEKT || För att alla ska kunna känna sig trygga med vetskapen att ingen kommer prata, ringa, plocka upp sin telefon eller störa är det viktigt att du respekterar andra människors behov. Respektera också reglerna tystnad och offline.

Foto:​ Rydén & Axelsson

More Community News

Call us +46 8 522 232 00 Mailinfo@helio.se