Efter vår föreläsning om efterföljderna av #metoo-debatten, tar vi nästa kliv för att se hur vi kan skapa tryggare arbetsplatser. Tillsammans med våra medlemmar Aktör och Ledarskapskonsulterna går vi igenom hur vi förhindrar maktstrukturer och hur vi stoppar trakasserier från att hända.

Från ord till handling

Var med och skapa framtidens arbetsplats med nolltolerans mot trakasserier. Ett steg mot nollvisionen är att komma till vårt upplevelsebaserade och lösningsfokuserade seminarium, där vi med hjälp av fakta och interaktiv teater visar på kunskap och verktyg. Du får också chansen att testa olika strategier för att hantera maktstrukturer – tillsammans går vi från ord till handling.

#Nolltolerans mot sexuella trakasserier gäller på jobbet!

Enligt diskrimineringslagen måste företag och offentliga verksamheter ha rutiner och riktlinjer för hur trakasserier ska hanteras och förebyggas. Det formella ansvaret ligger hos cheferna, men alla påverkar vi varandra genom att tyst tillåta eller ifrågasätta beteenden. Vi har ett gemensamt ansvar att skapa en jämlik och trygg arbetsmiljö.

Program

Start kl 16.30
– Teater
– Lagar, definitioner och begrepp
– Arbetsgivarens ansvar – förebyggande arbete, rutiner och riktlinjer
– Beteenden, informell påverkan och makt – skådespelarna gestaltar situationer med hjälp av interaktiv teater, där vi alla hjälps åt att hitta olika sätt att agera när någon blir utsatt.

17.45 Mingel och diskussioner. Vi bjuder på bubbel och snacks.

18.30 Slut

Om Ledarskapskonsulterna + Aktör Edutainment

Jack Borgström och Sabina Sjölander, från Ledarskapskonsulterna, har i 18 år arbetat med jämställdhet, normer och makt kopplat till ledarskap och verksamhetsutveckling. Helen Lindahl, Calle Stenlund och Sofia Czinckocky är skådespelare, improvisatörer och utbildare. Tillsammans driver de det kreativa utbildningsföretaget Aktör Edutainment, som utvecklar arbetsplatser med hjälp av bl.a interaktiv teater.

Seminariet är kostnadsfritt, men vi ut en avgift (200 kr) om du avbokar din plats senare än 24 timmar före start. Antalet platser är begränsat.

More Community News

Call us +46 8 522 232 00 Mailinfo@helio.se