Francesca Trianni & Lynsey Addario Masterclass 

Tillsammans med italienska direktören Francesca Trianni så har Lynsey Addario skapat dokumentären Paradise Without People, producerad av TIME Studios. Dokumentären får sin egen Skandinaviska premiär på Stockholms Internationella Filmfestival, och duon kommer även att hålla en masterclass på ämnet dokumentärjournalistik, med fokus på hur man dokumenterar flyktingar och krigszoner. 

Paradise Without People utspelar sig under Europas pågående flyktingkris och följer två syriska familjer under deras känslosamma resa och asylprocess i Grekland medan de försöker att bygga ett nytt liv i Europa, långt ifrån vad de förväntat sig. Emmy-nominerade journalisten Francesca Trianni är direktör och hon ger ett glimmer av mänsklighet till en internationell kris som allt som oftast görs till en förenklad talepunkt inom dagens polariserade politik.

Lynsey Addario (Fotojournalist) är en fotograf med Pulitzerpris i bagaget och har även blivit beviljad ett Mac Arthur-anslag. Sedan år 2000 har hon dokumenterat konflikter i Afghanistan, Irak, Libyen, Libanon, Darfur, Sydsudan och Kongo. Hon har överlevt två kidnappningar, i Irak 2004 och av Gaddafi-regimen under kriget i Libyen 2011. Addarios memoar It’s what I do som finns att hitta som New York Times bästsäljare, beskriver hennes personliga och professionella liv som fotojournalist efter 9/11 och väntas bli gjord till en film. Steven Spielberg är den som äger filmens rättigheter för denna memoar.

Francesca Trianni (Direktör & Journalist) är en Emmy-nominerad direktör och producent på TIME, där hon har jobbat sedan 2013. Hon har bidragit till många av TIMEs viktigaste historier och hennes arbete har vunnit ett World Press Photo-pris för mest innovativa historieberättande 2018. Paradise Without People är Triannis debut huvuddokumentär.

Som medlem hos Helio kan du delta genom att OSA till vår Head Curator martin.tallvid@helio.se – se till att göra det innan den 14 november!

 

More Community News

Call us +46 8 522 232 00 Mailinfo@helio.se