stockholms filmfestival efe cakarel

Grundaren och VD:n av konstfilmsstreamingtjänsten MUBI kommer att besöka den 30e upplagan av Stockholms Internationella Filmfestival och hålla huvudtalet för festivalens öppnande av Industridagarna & Industrivisningen av Charismatic Megafauna. 

Cakerel kommer att diskutera MUBIs unika affärsmodell, deras expansion inom produktion och vad de tittar efter inom nordisk film. Detta följs sedan av en industrivisning av Jesper Kurlandsky och Fredrik Wenzels högt efterlängtade film Charismatic Megafauna på Park.

MUBI är ett av världens första streaming-plattformer och hem till världens största community av filmälskare med över 8 miljoner registrerade användare. Istället för att erbjuda tusentals filmer så presenterar MUBI endast 30. Varje film har blivit utvald av en människa och inte en algoritm. Från kultklassiker till prisvinnande mästerverk, bortglömda juveler till festival-fräscha indiefilmer, från de svårhittade till de man aldrig hört talas om tidigare. Varje dag så läggs ett nytt urval till de 30 filmerna, och varje dag så tas den äldsta bort. Alla 30 filmerna är tillgängliga att se eller ladda ner under de 30 dagarna. MUBI är tillgängligt över hela världen och det finns ingen störande reklam. Någonsin..

Charismatic Megafauna, 18.00 på Park 

Jesper Kurlandsky och Fredrik Wenzels »Charismatic Megafauna« är en hyllning till Moder Jord. Det är en hyllning till kulturarvet i denna moderna värld av överkonsumtion som vi lever i. Det är en hyllning till livet. Det kan låta som en överdrift, men det är det enda sättet att ge rättvisa till detta mästerverk. »Charismatic Megafauna« är inte mindre än karismatiskt. Denna experimentella dokumentär, gjord av en prisvinnande duo av scenförfattare och direktörer, är en film som inte går att beskriva i ord. Genom att göra det så har denna audiovisuella upplevelse utmanat traditionellt historieberättande. Kurlandsky och Wenzel tar med oss till platser som Kapstaden, Xingufloden i Brasilien och det mest folktäta landet i världen och dess huvudstad, Peking. Och de gör det utan att förlita sig på kraften av språk. Inga ord behöver användas då »Charismatic Megafauna« bevisar att en bild är värd tusentals ord.

Som medlem hos Helio så kan du delta genom att OSA till vår Head Curator martin.tallvid@helio.se – se till att göra det innan den 10e november!

More Community News

Call us +46 8 522 232 00 Mailinfo@helio.se