johan evers

Vi har varit lyckligt lottade att ha en av världens främsta bartenders hos oss på Helio sedan 2017. Johan Evers är inte bara en bartender, utan nästan lite mer utav en konstnär. Något som kanske skiljer sig från samhällets vision av en bartender. Efter att ha agerat barchef på Penny & Bill har vi nu slagit ut väggarna på vårt gamla café på Helio GT30 som i detta nu transformeras av Johan själv, iklädd målarkläder. I skrivande stund står han och spacklar väggarna i det som ska komma att bli “A Bar Called Gemma”. Cocktailbaren kommer smygöppna (eventuellt med en eller annan målarburk framme) under maj månad och kommer invigas officiellt i Augusti, men pompa och ståt. Vi tog en mellanöl mitt under spacklingen tillsammans med Johan för att försöka få ett litet hum om, detta pompa och ståt!

Hej Johan! Du har bestämt att du vill smygöppna redan i maj, vad kan vi förvänta oss?

Ni kan förvänta er mig i en process som är härlig. Ni kan mötas av en eller annan färgburk, en handskriven meny eller en glödlampa hängandes från taket. Men vet du vad som kommer vara ständigt närvarande? Känsla och passion.

Vad kan vi förvänta oss när du officiellt inviger A Bar Called Gemma?

Då har min känsla och passion förvaltats i en plats för generositet, känsla, medvetenhet, mångfald och artisteri. En plats dit du kan komma för att avsmaka nektar i alla former, med berusande effekter eller i oskuldsfulla drinkar. Också en plats där du kan, likt en traditionell butik inhandla allt du behöver för att göra en hemmakväll förgylld. Men blir även en plats för gemenskap och oförglömliga upplevelser.

Vi kan nu ana att just Generositet, Känsla, Medvetenhet, Mångfald och Artisteri kanske möjligen är gemener som tillsammans bildar barens namn, Gemma? Är dom här orden även värdeord som du själv brinner för?

Spot on.

Vad ville du bli när du var liten?

Inredningsarkitekt.

Egentligen har det väldigt mycket gemensamt med varandra. Att ta olika komponenter, vackra som smakliga, till en symbios av perfektion. Du blev alltså en inredningsarkitekt men inom referensramarna av smak snarare än stil?

Haha, well when you put it that way! Ja!

Din drinkmeny är helt skapad utifrån dina egna äventyr och erfarenheter. Vart kommer resan att ta oss?

Över hela världen! Du kommer få uppleva min resa från ung till vuxen. Vad jag inspirerats och tagit del av, och byggt min inspiration utefter. Något från hela smakkartan, hela din tunga kommer att aktiveras. Smakupplevelser, miljöer, färger, former!

Det låter som att du vill erövra världen?

Nej, jag vill bara dela med mig av min värld, och min syn på den!

Är du en bartender som vill stå i strålkastaren?

Nej, jag är bara en bartender som vill dela med mig av mina kunskaper. Och det kommer jag kunna göra i den pyttelilla sfär som är Gemma, som inte bara kommer innefatta en upplevelseplattform och cocktailbar – baren kommer även agera butik dit du kan komma och handla med dig produkter och råvaror hem, för att själv kunna agera bar hemma. 

Vad kommer man kunna köpa i butiken?

Alltifrån dryckespaket och glasflaskor till örter och cocktailredskap. Vill du ha instruktioner på en specifik drink? Låt oss ta fram ett anteckningsblock så ger jag dig det!

Du har varit här från tidiga morgon till sena nätter, du gör det här verkligen till ditt drömställe. Är du pirrig inför att dörrarna ska slås upp?

Ja, jag är lika taggad som livrädd. Jag tror att båda känslorna behövs för ett lyckat recept. Jag ska göra allt jag kan för att få det som jag vill, men även låta det växa organiskt. Jag vill att verksamheten ska växa in i sina egna kläder efter tid och vara lyhörd för mina gästers behov.

Kan du sukta oss med något från menyn?  

Självklart. En läcker svalkande twist på en Americano med Patchouli, trä och citrongräs. Eller varför inte en riff på den omåttligt populära ”Shandyn” med Bacardi Carta Blanca, Martini Rosato, hallonvin och season IPA. Det kommer finnas mycket gott! Sugen? 

Extremt! Tack Johan vi ser med spänning fram emot att slå oss ner, och åka med på ditt livs resa!

Följ Johans resa från byggarbetsplats till drömbar via @abarcalledgemma och följ oss för ständiga uppdateringar och happenings via @wearehelio! För att få veta mer om Johans vision kolla in den här videon. Vi ses på Gemma!

 

 

 

 

 

 

 

 

More Community News

Call us +46 8 522 232 00 Mailinfo@helio.se