deqa abukar

Deqa är en av Kistas många kvinnliga entreprenörer som kombinerar entreprenörskap med samhällsengagemang. Hon har startat entreprenörsnätverket Bling, har vunnit Årets Selma och är dessutom medlem hos oss på Helio i Kista.

Berätta, vem är du och vad brinner du för?

Mitt namn är Deqa Abukar och jag är 26 årig kvinna med påbrå från Somalia. Jag har bakgrund inom statsvetenskap och har sedan jag kan minnas varit intresserad utav frågan: “hur kan man förbättra samhället?” Jag fann svaret i en kombination av statsvetenskap och entreprenörskap som resulterade i BLING.

Jag brinner för att minska orättvisor och skapa ett mer jämlikt samhälle. Jag finner min drivkraft i att kunna göra skillnad, på lokal och global nivå. 

2. Hur har ert företag anpassat er till den rådande situationen, har ni kanske tänkt om eller kommit på något sätt att gå mot strömmen?

Den rådande situationen har lett till att vi har behövt ställa om till ett mer digitalt nätverk där vi arrangerar allt från videonätverksträffar till onlineföreläsningar. Vi har alltid haft planer på digitalisera mera av verksamheten, och Covid-19 har skyndat på denna process. 

3. Hur ser en vanlig dag på Helio ut?

Detta må vara låta lite klyschigt, men som entreprenör så ser våra dagar extremt olika ut, ingen dag är den andra lik.  Men om man ska hitta en röd tråd så består dagarna utav möten med medlemmar eller partners.

Sedan så är det väldigt mycket planering och brainstorming. Vi är ett kreativt team som strävar efter att hitta nya och kreativa lösningar hela tiden, detta kräver då en kreativ miljö och arbetsplats, vilket Helio är.  

4. Onsdagsfrukost eller fredagsfika?

Fredagsfika med Ayshas bakelser.. psst. missa inte hennes chokladbollar! 

5. Ryktet går att en poddstudio är på gång, är det något ert företag skulle tänkas använda och vad för podd får vi höra då?

Vi kommer definitivt använda podd studion, detta till att framhäva våra grymma medlemmar och förebilder med stories som vanligtvis inte hörs i annan offentlig media.

Är du nyfiken på kontorsplatser eller coworking hos Helio? Du kan läsa mer om våra olika medlemskap här.

More Community News

Call us +46 8 522 232 00 Mailinfo@helio.se