helio gt30

Intervju med: Micael Dahlen


Gör: Mycket och mer därtill

Var: GT30

Sedan: Februari 2017

I sin senaste bok beskriver Micael Dahlén begreppet ”Kaosologi”. Hur små beslut kan få stora följder. Kanske var det ett sådant litet beslut som togs i början av 2017, som ledde att Micael hamnade på Helio på Grev Turegatan 30. Där hittar vi honom nu, en regnig dag i oktober, och bestämmer oss för att ta reda på vad beslutet ytterligare fått för följder.

Han måste närmast ses som en mästare i innovation och kreativitet. Micael Dahlen bryter både mark och vanor när han går genom livet och uppmanar oss alla att tänka om, tänka till och tänka efter. Att ha mycket på gång är en självklarhet, trots avsaknaden av måsten, och någon form av struktur behövs, trots att den gärna får vara gränslös.

micael dahlén helio gt30
Micael i working loungen på Grev Turegatan.

– Jag mår bäst när allt är samlat på samma ställe så att jag kan göra alla möjliga olika saker utan att behöva springa kors och tvärs över stan. Gränslösheten i strukturerna på en sån här arbetsplats passar mitt tänkande och beteende väldigt bra.

Som författare och ekonomiprofessor vid Handelshögskolan i Stockholm har Micael en ledande position inom såväl den vetenskapliga, ekonomiska sfären som i den kreativt kulturella. Han tänker, skriver, möter, föreläser och utbildar – och ingen vardag är den andra lik.

– Jag behöver kunna studsa fram och tillbaka mellan olika aktiviteter och projekt och varva jobba och leka, helst inte separera dem alls. Här finns det ytor för allt sånt och de har inga bestämda etiketter.

Micael har rankats som nummer 10 bland de mest inflytelserika forskarna i världen inom sitt fält, och i sina böcker och föreläsningar behandlar han områden som sex, lycka, sociala medier, marknadsföring, seriemördare och kreativitet. Med andra ord ett – måste en konstatera – brett spektrum av åtaganden. Men vad blir då nästa stora projekt?

– Det finns helt andra möjligheter för människor att fånga mig när jag sitter här än om jag sitter inlåst på en viss anstalt. Det har gett en del spontana möten. Bland annat hade vi ett himla kul möte i fredags som ledde fram till en väldigt skön appidé. Jag kan inte säga vad den innebär än, men den lär definitivt höras och synas om vi kör.
När Micael i början av året stod inför att välja en arbetsplats som kunde knyta ihop alla lösa trådar i arbetslivet, blev coworking valet.

–… Jag har faktiskt aldrig ens tänkt tanken att hyra ett traditionellt kontor? Det är inget för mig.

Om du vill veta mer om våra olika medlemskap kan du klicka här – och läsa mer om Helio på Grev Turegatan här.

More Community News

Call us +46 8 522 232 00 Mailinfo@helio.se