lisa stenberg

Förra året förgylldes en av våra studios på GT30 av sprudlande energi och pastellfärger. Går man förbi ser man alltid en eller flera flitigt arbetande, alltid väldigt färgglatt klädda kvinnor. Alltid händer det något, och alltid, är dom på strålande humör! Number10 är grundat av Caroline Lidman och Maria Fabricius som jobbar väldigt nära deras byråchef Lisa Stenberg och deras nuvarande praktikant Monica Tesanovic. I företagsnamnet gör de en charmig blinkning i en fotbollsreferens, men de sysslar med allt annat än sport – vi ville ta reda på vad!  

Lisa Stenberg! Du arbetar som byråchef på PR-byrån Number10. Berätta, vilka är ni, vad gör ni och vad är hemligheten till att ha en sådan sprudlande arbetsgrupp?

Vi är ett gäng passionerade doers som möts i en stark vilja att skapa kommunikation som förändrar. På Number10 blandar vi erfarenheter från marknads-pr, person-pr och politiken för att nå ut med varumärken och utvalda frågor som vi gillar och som vi står bakom. Det gör att vi brinner lite extra för våra uppdrag. Det är nog just vårt stora engagemang som upplevs som sprudlande, vilket gör mig glad att ni uppmärksammat!

Innan du började hos Number10 arbetade du på Centerpartiets kommunikations-enhet. Vad fick dig att välja bort politiken?

Jag kommer aldrig helt välja bort politiken. Antingen jobbar du på insidan eller så använder du dina erfarenheter och kompetens och skapar skillnad utanför. Men allt är i slutändan politik. Här på Number10 är det nog första gången som jag på riktigt känner att jag kan använda all min potential och kanalisera den kraften rätt – i våra kunduppdrag. Sen som så mycket annat i livet, tajming. Det kan låta klyschigt men jag bygger inte enbart ett bolag, utan mitt drömliv. Som mamma till en ettåring värdesätter jag min tid mer än någonsin och att jobba med PR är inte ett nio-till-fem-jobb och här kan jag kombinera båda världar.

Caroline Lidman, medgrundare, har tidigare sagt att man inte bara ska leta efter drömarbetsplatsen utan även efter sin drömchef. Håller du med?

Jag håller helt med. När du tackar ja till ett jobb så tackar du också ja till din kommande chef som antingen kan ge dig kraft att växa till din fulla potential eller helt ärligt, dränera din kraft och som ofta leder till en separation – och det är du som får gå. Vi pratar mycket om hur chefer ska vara men inte om vad vi själva kan göra för att hitta rätt chef. Det gäller att veta vilken typ av chef man trivs med, vad som gör jobbet meningsfullt och man drivs av och sedan söka sig till chefer som möjliggör detta.

Nu sitter ni på Helio GT30 med ett team av 4 kvinnor och ni syns flitigt i alla typer av sammanhang och sociala medier, både enskilt och i grupp. Ni känns som ett väldigt tryggt gäng som verkar ha väldigt kul tillsammans. Hur viktigt skulle ni säga att det är att man klickar även privat med de man jobbar med?

Vi har väldigt kul tillsammans. Vi jobbar också extremt hårt och det är intensiva dagar med en hel del utmaningar, då behöver vi också kunna slappna av tillsammans och ha ett skönt klimat på kontoret. Man behöver såklart inte umgås 24/7 men jag lägger stor vikt vid att omge mig av människor med rätt energi, jävlaranamma och engagemang. Finns inte tid eller utrymme för bullshit så vi dras till människor som är här för att åstadkomma förändring, likt oss, med hjärta och positiv attityd.

Ni säger att er byrå jobbar med strategisk kommunikation, opinionsbildning och marknads-PR. Är detta det magiska receptet för er framgång eller finns det fler ingredienser som är essentiella för Number10?

Jag tror framgången ligger i hur vi blandar erfarenheter från marknads-pr, person-pr och opinionsbildning i kombination med högt engagemang och genomförandekraft. Vi snackar inte bara, vi får saker att hända. Vi är modiga och det smittar av sig på våra varumärken vi jobbar med. Därför ser vi oss själva som en plugin, vi blir extra hjärnor och muskler som tar en tanke/idé till att bli något – på riktigt.

Beskriv er drömkund och ert drömprojekt!

När vi får vara den där trampolinen som får ett varumärke eller person att ta plats och skapa förändring till det bättre, då slår hjärtat dubbelvolter!

Utöver era respektive roller på Number10 verkar ni syssla med väldigt mycket andra initiativ, på varsina håll! Du är engagerad i kvinnlig hälsa, har släppt en bok och föreläser på temat. Maria Fabricus har grundat Openact och Caroline Lidman är i full gång med sin tredje bok. Hur involverade är ni i varandras sidoprojekt?

Att jobba med Maria och Caroline är att ständigt ha världens grymmaste hejarklack bakom sig. Vi stöttar varandra och får varandra att växa. Jag skulle aldrig bromsa deras engagemang. En modern arbetsplats tar tillvara på den kraften och ser hur vi kan skapa synergier. Det är så vi växer!

Vad är framtidsvisionen för Number10?

Vi kommer fortsätta arbeta stenhårt för att förhoppningsvis ge en liten annan bild av vad pr-konsulter är och kan vara. Number10 vill vara en trampolin som tar samhällsutvecklande företag, individer och idéer till högre höjder, genom kommunikation och nya lösningar.

Vi vill veta mer om era olikheter och likheter så här kommer några snabba frågor till dig, om er i ledningsgruppen!

Vem av er går upp tidigast på morgonen?

Kan vara jag som har en ettåring som väcker mig i gryningen, men vi alla gillar att komma igång så snooze finns inte för oss. Vi har för många drömmar att uppnå!

Vem av er går sist från kontoret?

Just nu är det nog Caroline som jobbar på hennes nya bok till sena nattimmen tillsammans med entreprenören Aleksandar Goga.

Vem åker till landet och vem åker till Paris?

Lisa landet! Maria Paris!

Vem pratar mest?

Oj! Vi har en tendens att snacka alla tre om saker vi går igång på.

Vilka är era knäppaste vanor?

Maria jobbar ofta med väldigt roliga teman för hennes veckor. I början av hösten levde hon som Obama. I December var det jultema och nu senast levde hon som Warren Buffet. Det är alltid väldigt spännande vad nästa tema kommer bli.

Skulle ni säga att det är era olikheter eller likheter som gör att ni kompletterar varandra så bra yrkesmässigt?

Både och! Vi har samma mål men vägen dit kan se olika ut vilket skapar dynamik och kraft.

Hur trivs ni med att sitta på ett coworkingsställe, vilka är de största fördelarna ni kan dra nytta av i er verksamhet?

Vi älskar GT30! Alla människor, spontana möten som kan leda till business, servicen som är outstanding, träningsstudio för energipåfyllnad, den goda maten på Penny & Bill – listan kan bli lång. Jag nämnde tidigare hur viktigt det är med rätt energi, och det finns det en hel massa av i det här huset.

Vad kul att ni trivs så bra! Av ren nyfikenhet, har ni gjort några spännande samarbeten med andra medlemmar som sitter i huset?

Vi är i spännande möten just nu så förhoppningsvis får ni snart ta del av aktiviteter. Lite sådär halv-hemligt som det kan vara i vår bransch ibland!

Tack Lisa!

Psst.. Om du är nyfiken på våra medlemsskap klicka vidare HÄR! Om du vill kolla in våra anläggningar, coworkingytor och mötesrum tryck istället HÄR! Följ Number10 på Instagram via @number10stockholm och oss via @wearehelio för ständiga uppdateringar och kuligheter! 

More Community News

Call us +46 8 522 232 00 Mailinfo@helio.se