max ahlborn volta trucks

Lastbilar. Inte varje dag man tänker på dem. Men du borde. Eller i alla fall reflektera över hur det kommer sig att den mat och de varor du konsumerar mest troligt har transporterats till dig med hjälp av ett fordon som

a) släpper ut enorma mängder koldioxid vilket bidrar till klimatförändringarna

b) ger ifrån sig kväveoxider och partiklar som är direkt skadliga för människor, särskilt barn.

c) är så dåligt designat att det är extremt överrepresenterat i statistiken över dödliga trafikolyckor som involverar cyklister och gångtrafikanter.

Vi som bor i större städer behöver radikalt förändra de sätt vi transporterar varor till våra hem och våra kylskåp. Det håller inte att våra lastbilar förstör vårt klimat, förgiftar våra lungor och kör på oss i trafiken. Den nyligen införda miljözonen på Hornsgatan är ett politiskt medel. Elektriska lastbilar ett teknologiskt. Max kommer att berätta mer.

Learn@Lunch är vår föreläsningsserie framtaget för att stimulera och inspirera ditt huvud samtidigt som vi mättar din mage. Då alla har tid för en lunch smäller vi två flugor i en smäll och presenterar relevanta och aktuella ämnen och frågor, bjuder på lunch – och lär oss något nytt varje gång.

Max Ahlborn är kommunikationschef på Volta Trucks. Han har ett förflutet både inom Miljöpartiet (som bl.a Politiskt Sakkunnig till Utbildningsminister Gustav Fridolin och tidigare ansvarig för Miljöpartiets digitala valrörelser 2014) och på kommunikationsbyråer som VD för B-Reel i New York och tidigare medgrundare till byrån Acne Digital. Bland mycket annat har Max dessutom varit med att starta upp innovationskonferensen Gather Festival och den sociala plattformen Copabet. Max är statsvetare i botten och tränar och tävlar i thaiboxning för Odenplan Fightgym.

More Community News

Call us +46 8 522 232 00 Mailinfo@helio.se