fredrik löfgren

Ingen hade föreställt sig den värld vi lever i idag för bara ett år sedan. Covid-19 har gjort mer för digitaliseringen av samhället än många digitaliseringsdirektörer har gjort på 10 år. Den tekniska utvecklingen sker mycket snabbt och nya möjligheter uppstår hela tiden. Idag arbetar många hemifrån och digitala möten har blivit vardag för oss alla. Men det finns ett grundläggande problem med videomöten, och det är att all interaktion sker över två dimensioner på en skärm.


Den största fördelen med Virtual Reality är att man kan förflytta sig precis som i verkligheten och att ljudet avtar med avståndet. Flera grupper kan prata samtidigt i samma rum, och det är enkelt att gå mellan grupperna, som på ett mingel. Men även föreläsningar är enklare när man kan gå omkring på scenen och interaktionen med publiken blir mer naturlig. Som föreläsare ser man tydligt när någon räcker upp handen, deltagarna behöver inte trycka på någon knapp, utan det är bara att fysiskt räcka upp sin hand precis som i verkligheten! Det går såklart också att skapa team-building aktiviteter, som är helt Corona-säkra! Varför inte avrunda föreläsningen, mötet, konferensen med att ta en VR-match i basketboll tillsammans med de andra mötesdeltagarna?


Fredrik Löfgren, grundare av VR-företaget Around the Corner har sedan i våras hunnit arrangerat ett 30-tal olika event i Virtual Reality, och blivit inbjuden både till radio och SVT för att berätta om möjligheterna!
Men vad innebär det egentligen att genomföra en konferens i Virtual Reality? Vilka resurser krävs? När passar det och när passar det inte? Vilka plattformar finns? Det och mycket mer har ni möjlighet att höra Fredrik berätta om i sin VR-föreläsning.
Välkommen på en underhållande och föreläsning om the next big thing!

Läs mer om eventet och osa här:

https://www.facebook.com/events/322658526141765

More Community News

Call us +46 8 522 232 00 Mailinfo@helio.se