malin arestål

Med vår och sommar kommer ofta förändring, och så även på Helio. Malin Arestål har klivit på som ny Site Manager för Helio GT30. Ett nytt ansikte för många i huset men ett ack så välkänt ansikte under Helios paraply. Vi tog tog pulsen på Malin för att prata om GT30 och husets framtidsplaner men även för att reda ut om det vårfåglarna har viskat till oss stämmer, gällande en potentiell Hawaiian Tropic-vinst.

Hej Malin! Vi går rakt på sak! Du har tidigare varit Site Manager på Helio Hornstull och Helio Kungsholmen, hur känns det att nu vara på plats på GT30?

Skitkul! Det är både spännande och utmanande, allra roligast har nog varit att få träffa alla medlemmar.

Så, om jag säger ordet Helio, vad säger du då?

En plats där glada och produktiva människor möts och krockas. En plats där mycket jobb blir gjort.

Du har en bakgrund med många år inom serviceyrket, har det alltid varit din passion?

Ja! Jag har i princip hållit på med service i hela mitt liv. Barer, hotell och restauranger. Det grundar sig nog helt och hållet i mitt enorma intresse att interagera och vara med människor.

Med en ny anläggning, kommer hundratals nya ansikten och medlemmar. Hur känns det att börja om från början i det avseendet, men i ett företag som du känner så väl?

Jag har faktiskt drivit det här huset redan 2012 när det hette Summit, så jag känner huset väl! Trots att det nu har varit stora ombyggnationer och har en helt annan känsla och inriktning så känner jag att själen i huset är densamma. Det känns fint att vara tillbaka, jag känner mig trygg här. Jag gillar verkligen lokalerna och de spännande människorna som nu fyller huset. Det har alltid varit ett hus av möjligheter, men jag känner nu att vi verkligen siktar mot husets fulla potential.

Om du skulle differentiera olikheterna mellan de tre olika anläggningarna, hur skulle du beskriva dom?

Alla har verkligen sin egen nisch. Hornstull är väldigt charmigt med en fantastisk innergård, där  vi har haft otaliga events med stor inriktning på kultur i olika former. Mycket musik och konst. Kungsholmen är mer av ett mediamecka, man känner det i väggarna. Det ligger inte i DN-skrapan utan en anledning! Där har vi nu gjort stora förändringar och satsat på fler studios och coworkingytor, och en sprillans ny podcaststudio.

Apropå förändringar så kan jag även berätta att vi stänger ner Helio Hornstull för en complete makeover. Jag är väldigt spänd på att se resultatet. Vi drar ner på antal mötesrum och bygger upp det från grunden såsom det community vi vill att det ska vara. Mer fokus på medlemmar och coworkingytor. Även här kommer vi bygga massa nya studios som är up for grabs så fort portarna slås upp i höst. [Läs mer om Helio Hornstull här!]

Vad skulle du säga är de viktigaste faktorerna för att skapa en kreativ coworkingyta?

Miljö och design är viktiga faktorer. Att ha olika typer av ytor, arbetsrum och lounger där möjlighet att både jobba och att interagera socialt ges. Bra kaffe! Men det som är viktigast i slutändan är människorna som är här.

Vi vet att det händer mycket på GT30 just nu, vad känns roligast?

Jag är fruktansvärt peppad på vår nya cocktailbar, A Bar Called Gemma som öppnats upp i regi av Johan Evers. Sen är jag väldigt glad i alla förändringar som skett på Penny & Bill. Restaurangen är nu utformad efter medlemmarna och fungerar även mer som en alternativ arbetsplats. Man ska kunna sitta där och jobba, äta en omelett, ta en bulle, kanske till och med en vinlunch eller ta sina möten inne i restaurangen. Jag älskar den nya atmosfären som uppstått, både i restaurangen och inne i köket.

Vi har fått en helt ny kockstyrka inne på Penny & Bill, vad tycker du är det mest spännande förändringarna när det kommer till menyn?

Det är en sådan härlig energi bland de som jobbar med sprudlande Sergio i spetsen. En ny meny med så många av mina favoriträtter. Att kunna äta lagad mat från 07-20 varje dag känns optimalt för våra medlemmar.

Helio har som ambition att älska måndagar. Hur ser en magisk måndag ut för dig?

Jag gillar måndagar då det ger en chans till nytändning och att på något sätt få börja om. Jag gillar att ta tid på mig på måndagsmorgonen, äta en god och nyttig frukost, göra mig iordning för veckan och vara tidigt på jobbet. Jag älskar också att ta många möten på måndagar. Man är rapp i huvudet och blir inspirerad till resten av veckan med mycket energi i bagaget från helgen.

Våra medlemmar består av en oändlig blandning yrkesgrupper och personligheter som tillsammans skapar vad vi brukar referera till som själen i huset. Vilken är den största fördelen med att ha så många olika människor, under ett och samma tak?

Det blir en härlig dynamik mellan medlemmarna och en blandning av kompetenser gör att vi blir starka tillsammans, allt finns i samma hus. Inte bara yrkesmässigt och professionellt utan det ger även en god grund för sociala band och vänskaper. De olika branscherna och människorna gör stället dynamiskt – blandat med alla härliga personligheter som jobbar på Helio.

Slutligen Malin, vi har hört att du vunnit miss Hawaiian Tropic. Stämmer det? Berätta allt!

Det är bara en skröna som har blivit en sanning. Kanske.

Tack Malin!

Om du är nyfiken på att prata mer med Malin om Helio GT30, få en rundvandring eller provsitta är man mer än välkommen att slänga iväg ett glatt mail till malin.arestal@helio.se. Glöm inte att följa Helio på Instagram via @wearehelio för ständiga uppdateringar, events och föreläsningar!

More Community News

Call us +46 8 522 232 00 Mailinfo@helio.se